Indicator/Hazard light problem, X250

dally

Free Member
Aug 12, 2012
45
57
SOUTH LAKES
Funster No
22,381
MH
LO LINE
Exp
since 2010
Hi folks,
We're on our second 3litre Ducato and we have had the same problem on both. (Both 2007 models)

All the indicators are working fine, all bulbs work and they all flash at the correct speed from the outside in whatever mode selected. I.E. left, right or hazards.

However, on the dash, used independently, left is fine but using the right hand indicator or hazards then the dashboard shows a bulb failure (even tho there isn't one) and the dashboard lights flash and click at twice the normal speed. I have an MOT coming up so need to fix it, I'm assuming it may be an MOT fail.

Cured it the first time by running a live wire from the front right indicator to the rear right but want to solve it properly on this motorhome.

Must be fairly common for it to happen on two different vans but I can't find anything about it. Can anyone point me in the right direction please?

Many thanks,
Dally
 

TheBig1

LIFE MEMBER
Nov 27, 2011
15,216
30,471
Dorset
Funster No
19,048
MH
A class
Exp
many many years! since I was a kid
it is normally an earth fault on the rear light cluster wiring due to corrosion
 
Jun 12, 2016
1,202
3,134
Scottish Borders
Funster No
43,560
MH
Globecar Revolution
Exp
Since 2006
Other thing to check
Have you changed a door mirror?
There are two different wattage of bulbs
If you fit the wrong one you get the fault message

Subscribers  do not see these advertisements

 
OP
dally

dally

Free Member
Aug 12, 2012
45
57
SOUTH LAKES
Funster No
22,381
MH
LO LINE
Exp
since 2010
No, I haven't changed anything, same on the first van too, thanks anyway. :)
 
Top