Hymer S820 Goldschmitt self levelling gear has no power?

Discussion in 'Hymer' started by Ian cable, Aug 16, 2016.

  1. Ian cable

    Ian cable Funster

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    Suffolk
    Ratings:
    +4
    New to site, be gentle with us, wow what a wealth of knowledge. We have had Inky since Jan 2016 been fine picked her up at the weekend and there is no power on the self levelling device.
    Normally works off the leisure batteries, which were nicely topped up?
    Any thoughts greatly received.
     
  2. canopus

    canopus Funster Life Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Messages:
    3,375
    Location:
    Lincolnshire
    Ratings:
    +4,429
    My EP leveling will only work when the engine is running.
     
  3. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    7,822
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    Ratings:
    +21,135
    my E + P has needed a full reset a couple of times, pulling the main fuse does it, not sure if this will apply to your system, but worth a try if advice above doesn't sort it
     
  4. SteveandDenise

    SteveandDenise Funster

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    740
    Location:
    Spalding LINCS
    Ratings:
    +1,305
    Ours is powered from the vehicle battery there are two fuses one on the engine battery + and one on the pump unit a blade type.
    As Canopus said the ignition needs to be on and hand brake applied then check to see if the remote has any lights on you may be on to steep angle for auto try switching to manual
     
    • Useful Useful x 1
  5. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    121
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +98
    It could be the sensor on the handbrake not speaking to the the levellers, that was the problem with my goldshmitt levellers.
     
Loading...

Share This Page