Epever Tracer 3210AN Issues (1 Viewer)

Affiliate links here may earn MHF compensation
Dec 19, 2020
3,642
9,710
The salty bit of Hampshire
Funster No
78,519
MH
Carthago Compactline
Exp
Since 2017
3 x 100W panels in series:
Not quite sure what's happening. Panels start putting a charge in each morning.
Panels:14.7V 0.9A Battery 12.9V 0.9A.
If I disconnect panels and then reconnect
Panels: 42V 1A Battery 13V 2.5A

If it clouds over briefly, the panel voltage, understandably drops and the figures revert to something like the original ones but when the cloud clears again, the panel voltage does not change significantly. Disconnecting and reconnecting the panels, again solves the output issue but it would seem that something is amiss.

Any suggestions folks.
 

bigtwin

LIFE MEMBER
Oct 29, 2009
5,337
10,149
Derby
Funster No
9,111
MH
Concorde
Exp
Since 2006
I cannot explain what is happening but your latter voltage (42V) suggests that each panel is contributing approximately 14V which seems a bit on the low side (and is remarkably similar to your former voltage).

If I was a betting man, I’d guess that one of your panels is damaged.

Ian
 

bigtwin

LIFE MEMBER
Oct 29, 2009
5,337
10,149
Derby
Funster No
9,111
MH
Concorde
Exp
Since 2006
A further observation is that your controller is a 10A controller which seems a little on the small side too?

Ian
 
OP
OP
cyberyacht
Dec 19, 2020
3,642
9,710
The salty bit of Hampshire
Funster No
78,519
MH
Carthago Compactline
Exp
Since 2017
Controller is a 30Amp. Peak voltage has been hitting 55-57V but I am still getting the same symptoms. Just that sun here today was a bit hazy when it wasn't playing hide and seek. I am satisfied that all panels are working correctly.
 

Join us or log in to post a reply.

To join in you must be a member of MotorhomeFun

Join MotorhomeFun

Join us, it quick and easy!

Log in

Already a member? Log in here.

Latest journal entries

Funsters who are viewing this thread

Back
Top