Autotrail head unit

Discussion in 'Auto-Trail' started by Diabalo, Apr 12, 2016.

  1. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    I know the Autotrail media system 12ELE2000 is rubbish, has anyone replaced it with one of the Chinese all singing all dancing head units on e-bay, if so good or bad?
     
    • Informative Informative x 1
  2. colmorangie

    colmorangie Funster

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    121
    Location:
    Bonby, North Lincs
    Ratings:
    +75
    Can you send us a link to the Chinese all singing all dancing unit, it sounds interesting
     
    • Like it Like it x 1
  3. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
  4. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    Ended up buying one of THESE in the end as it had built in DVB-T, so far I am well pleased with it.
     
    • Like it Like it x 1
  5. Flinty

    Flinty Funster

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    shropshire
    Ratings:
    +6
    Was it a matter of take the old unit out and replace or are there a lot of reconfiguring to do .Does all the wiring fir ref reversing cam ect.

    Mine is a ball ache will not stay on the radio station I select whilst on the move

    Flinty
     
  6. Techno

    Techno Funster Life Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    14,419
    Location:
    Leeds the one up North
    Ratings:
    +18,942
    Looks like you need a degree in technology to use it :LOL:
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
  7. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    Hi Flinty, I am yet to sort out the reverse camera but it looks straight forward, just need to change the wiring on the relay. The radio is good but still struggles to hold a station on the move, It's down to the aerial being in the wing mirror I think. It's just Like using an andriod phone so not too difficult to master. I did have to buy and additional surround and an adapter for the TV aerial.
     
  8. G7UXG

    G7UXG Funster

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    181
    Location:
    Chester
    Ratings:
    +268
    Sounds like out of the frying pan and into the fire to me.
     
    Last edited: May 13, 2016
  9. Flinty

    Flinty Funster

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    shropshire
    Ratings:
    +6
    Thakeham you for your reply .
    Does anyone else with this media system have the same problem as us .???

    Flinty
     
  10. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    No the other unit was broke so had to change.
     
  11. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    As far as I can tell most are like it on the Fiat chassis. The last van I put an aerial on the roof coz it drove me crazy.
     
  12. Flinty

    Flinty Funster

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    shropshire
    Ratings:
    +6
    Diabolo
    I just carnt believe out of all those Fiat chassis out there with this media centre in it no one else is replying .
    It makes me think we are the unlucky ones or are we !! and folks just put a CD in. .

    FLINTY
     
  13. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    Update, the Chinese media unit is great so far, reversing camera,tv dvd, wifi and everything else works as as it should, you can even program the satnav part with vehicle dimensions which works well. All in all a very happy bunny.
     
  14. robnchris

    robnchris Funster

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,450
    Location:
    Chester
    Ratings:
    +2,272
    Not much to say about the Autotrail 12ELE2000 or it`s replacement the 13ELE2000, they were rubbish and Autotrail wouldn`t accept any responsibility for buying and fitting them, we had three replacements from the company that made them, the second one didn`t work when the dealer fitted it, so they sent it straight back for the third replacement.

    To date the radio part works ok, the Sat Nav in ours is useless, it won`t answer the phone and won`t play any other media except cd`s so we asked our dealer to either refund the £999.99 we paid for it or just fit a Parrot Mk11 to the unit, we can now use our iPod for music and the Parrot hands free kit is excellent quality.
    The unit was so poor quality that Autotrail stopped fitting it in their motorhomes, sadly the only people to suffer were Autotrails customers.
    Autotrail did what they always do and turned their backs on these Loyal customers.
     
  15. Bognor Saint

    Bognor Saint Funster

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    278
    Location:
    Bognor Regis
    Ratings:
    +282
    I've got one of these too. Bought Motorhome in October, touch screen became unresponsive. Back to dealer who sent it away for repair. Initially all well but now won't access the menu for TV tuning.
     
  16. G T and Dottie

    G T and Dottie Funster

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    561
    Location:
    Gloucester
    Ratings:
    +1,446
    Mine is sat in a box in the garage. Gave up after four attempts to get it to work.
    Will put it back in if we ever change Dottie.
    Grooving to the tuuunes via a Eddie fitted DAB radio (upgraded tv at the same time)
     
  17. Cazza

    Cazza

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Messages:
    4
    Ratings:
    +0
    I am looking to replace a rubbish 11ele2000 that we inherited when we bought our (new to us) Arapaho 2010 model. Bought a cable to change the mini-b to usb (standard female) so I could plug iPod in, but that doesn't work. Not really tech savvy, is there anything out there that is a straightforward(ish) replacement that has standard USB port and will be compatible with the overhead monitor.
     
  18. mitzimad

    mitzimad Funster

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Messages:
    3,814
    Location:
    walthamstow east london
    Ratings:
    +5,587
    which satnav app are you using ive added sygic to ours but not impressed
     
  19. Diabalo

    Diabalo Funster

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,085
    Location:
    Rochester
    Ratings:
    +595
    It came with IGO Primo but I use my old Garmin unit as I'm used to it
     
  20. Devon Ducky

    Devon Ducky Funster

    Joined:
    Sep 4, 2016
    Messages:
    3
    Location:
    Plymouth
    Ratings:
    +0
    We're looking to replace the media unit in our 2012 Savannah as the one which came with the Moho is rubbish. Looking at either a Kenwood or Pioneer. Any views or advice?
     
Loading...

Share This Page