The Big BT FON Thread

Discussion in 'Continental Touring' started by chaser, Jan 22, 2014.

  1. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    I see in another thread someone promoting fon, I am a bt customer and allegedly can connect to fon and indeed can at home but never been able to connect abroad , tried it in France but didn't work even though it said it was in my wifi connections and have had the same here in Portugal this week, it asks for password but doesn't accept any of my known passwords, not even my bt one:Sad:
     
  2. Addie

    Addie Trader - Motorhome Wifi

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    399
    Likes Received:
    406
    Location:
    York
    You need to be using a BT Home Hub at home and have your account enabled for FON (speak to BT Broadband, I've know people not be 'opted in').

    Once BT confirm you are active for FON, before you go away do the same via the FON help desk. Get them to check your BT Internet username is correct and ask when using a SFR-with-FON hotspot which login you should use (usually FON).

    https://support.fon.com/anonymous_requests/new


    There is some information on where to enter your details here (it is not in the MAIN login page, you must press FON at the bottom): https://support.fon.com/entries/21454263-How-to-connect-in-France-

    I believe you can 'test' your BT / FON login here: https://corp.fon.com/en/login
     
    • Like Like x 1
  3. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    Iv done all them things countless times, I have been with bt internet since it started, must be over 15 years, and as I say I can connect to fon in uk no problem, but I have NEVER been able to connect abroad, I am useing my yahoo email password and my bt email address but it just won't accept it. Has anyone with bt actually used fon abroad.
     
  4. Addie

    Addie Trader - Motorhome Wifi

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    399
    Likes Received:
    406
    Location:
    York
    I'm confused at why you would use your yahoo email password ? It is your BT Internet account that you must use (for some, this might be different as you can have one without the other).

    If you try and log into BT (note: do not select BT Yahoo! mail, use the top link - 'BT ID')
    https://home.bt.com/login/loginform

    If you visit this site, choose 'BT' and enter those details - what happens?
    https://corp.fon.com/en/login
     
  5. grumps147

    grumps147 Funster

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    1,228
    Likes Received:
    879
    Location:
    St.Helens
    If you visit this site, choose 'BT' and enter those details - what happens?
    https://corp.fon.com/en/login[/QUOTE]

    I chose BT, clicked on the only button ' Enviar', and got this

    Ooops...
    404 Page not found
    Sorry about that. The page you were trying to reach isn't there. In order to fix this, please let us know where you wanted to go.

    So I have told them and hopefully it will be fixed in due course.
     
  6. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    I chose BT, clicked on the only button ' Enviar', and got this

    Ooops...
    404 Page not found
    Sorry about that. The page you were trying to reach isn't there. In order to fix this, please let us know where you wanted to go.

    So I have told them and hopefully it will be fixed in due course.[/QUOTE]

    Yes that's what I get:Sad:
    My btinternet email is .........@btinternet.com and that is what I use with the email password that I have used for 15 years to log in to yahoo mail. Don't know about any other bt account password as I get into bt billing as well with the same details. But fon will just not recognise it, just got back from a bar and it said on my list that I had a zon/fon connection but no luck:cry:
     
    Last edited: Jan 22, 2014
  7. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    Bt fon again , sorry

    Got to come home this afternoon so would like to have one final go at this before we go , has anyone successfuly connected to bt fon in Portugal because iv tried everything that's been said on here and just get no connection, do you actually have to go to fon and sign up with them in each country you are in or what. Sorry to bang on about this again but when I am in uk it works so iv got to do it while here.:cry:
     
  8. Jim

    Jim Ringleader

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    25,840
    Likes Received:
    76,146
    Location:
    Sutton on Sea
  9. SandJ

    SandJ Read Only Funster

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    518
    Location:
    North Yorks
    Ask Bt


    Bt Wifi 0800 022 3322 option 2

    :thumb:
     
  10. DrRogerRam

    DrRogerRam Funster

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    94
    Location:
    Gironde, France
    Hi, with Fon you have to sign in & agree to share your wifi with other Fon members.

    That means, I think, that if there is not a Fon hotspot/sharer close to where you are you've had it!

    If there is you sign in with your user name & password to access the Fon connection. Here's something I found specific to Portugal:

    https://support.fon.com/entries/21514286-How-to-connect-in-Portugal mentions Zon, as did Jim!

    Must say I've never had much luck with Fon in France-always thought it was to do with lack of hotspots?

    We use a Europasim & Huawei Myfi that worked great in Albi, north of Toulouse, last September. We got it from here (where they are very helpful) http://www.motorhomewifi.com

    Good luck,

    Roger
     
    Last edited: Jan 23, 2014
  11. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter


    Yes thanks for that , but my problem is it just won't accept my login details, but it does in the uk, not France or Portugal ,mystery to me, iv found plenty hotspots here but just won't let me in, can't really ring bt from here and if I go to the help pages it says I can't use the internet help thingy from my location:Doh::Doh:
    Just about to give up on it as there are plenty more internet points in bars and things, but have to ask for the wifi password, just thought the fon thing would be easier if it worked, trying in the airport in a bit then that's it:Doh::Doh:
     
  12. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    Well, no fon in faro airport so can't try it, got a good connection though, free for half an hour, and it's working fine, think it's called bebido or something, so will have to get on to bt when we get home, best day we have had all week and we are sitting in an airport waiting to get back to the cold and wet, never mind out in the van next time:thumb::thumb:
     
  13. Addie

    Addie Trader - Motorhome Wifi

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    399
    Likes Received:
    406
    Location:
    York
    From what you said in the other thread you started, your account is not activated for FON if you were unable to log in to the FON website link I gave you using your BT Internet account (you said you got an Error when logging in). What I said in that thread remains true and is how a number of customers of ours have gotten sorted in the past. Please to follow the advice I left for you there, as I recon if you do you'll get online.

    http://www.motorhomefun.co.uk/continental-touring/78456-how-does-fon-work.html

    1.) Log onto your BT WiFi account and ensure you are 'opted in' to FON:
    https://www.bt.com/wifi/secure/status.do

    2.) Open a Support Ticket with FON. Give them your BT Internet username and ask them to check if your account is validated for FON in Portugal: https://support.fon.com/anonymous_requests/new

    3.) If not, your issue and point of contact is with BT.
    https://bt.custhelp.com/app/contact

    4.) Also try the BT Internet forums: https://community.bt.com/t5/Broadband-on-the-Go/bd-p/BBOu
     
    • Like Like x 2
  14. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,138
    Likes Received:
    7,717
    Location:
    uttoxeter
    No1 yes opted in
    No2 unrecognised
     
  15. Addie

    Addie Trader - Motorhome Wifi

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    399
    Likes Received:
    406
    Location:
    York
    What did the e-mail back from the FON support team say? Can you post it here?
     
  16. SandJ

    SandJ Read Only Funster

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    518
    Location:
    North Yorks
    I chose BT, clicked on the only button ' Enviar', and got this

    Ooops...
    404 Page not found
    Sorry about that. The page you were trying to reach isn't there. In order to fix this, please let us know where you wanted to go.

    So I have told them and hopefully it will be fixed in due course.[/QUOTE]


    I get the same error message on that Fon check site, I also left them a message

    I gave Bt wifi number on the other thread as I have never been able to use Fon in France and contacted Bt on return. I was told to ring them with locations so they could check before I go next time.
    I am tempted to just buy the Fon router and register it at home before I go as that I believe works.
     
  17. jumar

    jumar Funster

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    810
    Likes Received:
    1,082
    Location:
    Spain/Notts
    We had BT Fon and used it in Britain with no problems. Signed up to share but could not connect when travelling in France even when on the French supplier. EXCEPT when we tried with my brother's password last year, on his account, and we connected!!! So it does work but it is very intermittent.

    Questions need to be asked to BT. Someone??

    We are normally based in Spain so not easy for us to query.
     
  18. Addie

    Addie Trader - Motorhome Wifi

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    399
    Likes Received:
    406
    Location:
    York
    Ok, so I wrote a forum post on the BT Forum in the hope of getting some clarification, but the BT Forums are not monitored by BT but their customers :Doh:

    Could someone copy and paste (changing the intro perhaps) my post and e-mail it to BT? Perhaps this would give the clarification that BT Broadband customers clearly need.

    Here is the link:
    https://community.bt.com/t5/Broadba...R-with-FON-Clarification-from-BT/td-p/1146098
     
  19. callumwa

    callumwa Read Only Funster

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    4,113
    Likes Received:
    4,517
    Location:
    Tyne & Wear, sometimes..
    I have used FON whilst in France (I am a BT customer). I do remember that when trying to log in, initially it kept rejecting me.

    I then found out that I had been trying to log in at the wrong place. I tried a different log in method and it worked. Sadly off the top of my head I can't remember what I actually did. :Doh:

    I shall try to rattle the grey cell about a bit and see if I can remember......
     
  20. joner8888

    joner8888 Read Only Funster

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    2,190
    Likes Received:
    1,971
    Location:
    somerset
    Works ok in UK on my phone.

    Useless in France, there seems to be no one using it anywhere and it`s impossible to log on to if you find one.
     
Loading...

Share This Page