• Well done, you found us. THIS IS THE NEW SERVER

6.2 chevy charging problem (1 Viewer)

Alegro88

Free Member
Sep 13, 2008
4
0
Swindon, Wiltshire
Funster No
4,043
MH
A Class
Exp
3
Dear All
My allegro 1988 6.2l diesel
When started the charge seems ok but whilst running the charge drops to almost 8volts. It doesnt charge the battery but it does still run ok which is strange as i would expect it to stop if just running on the battery?
I then need to use the rear generator to charge the battery and start it again
Any advice freatly recieved.

Chris
 

PeteH

Free Member
Nov 22, 2007
6,853
9,032
East Riding of Yorkshire
Funster No
900
MH
Rapido, 999M.
Exp
18+yrs plus 25+Towing
Lack of charge

Hi

How are you measuring the output? You really need a good Digital multimeter across the Alternator to a good "earth", a charge of less than "Battery Voltage" (nominally 12v) would indicate an alternator problem. a "good" alternator will produce 13 to 15 Volts dependant of battery state. If it`s the same configuration as my pace arrow was (6.2 diesel) the "fan" belt also drives the Air-Con. and was prone to slip badly reducing the alternator speed. and could part company without loss of other functions (P.A.S) etc which had separate belt(s). One indication of a broken belt is a light on the dash (poss Orange or red) when the engine is running.

pete
 

Join us or log in to post a reply.

To join in you must be a member of MotorhomeFun

Join MotorhomeFun

Join us, it quick and easy!

Log in

Already a member? Log in here.

Latest journal entries

Funsters who are viewing this thread

Back
Top