Anyone else have an Orange Livebox?

Discussion in 'Computers' started by Lindy-C, Jun 29, 2008.

  1. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    The Inventel wireless widget on my lappy has suddenly decided it doesn't want to talk to the livebox any more so I am down to one computer with internet access......its causing mayhem as the kids can't get on their favourite sites unless I vacate my seat at the PC (which I daren't as I'll never get it back :Doh: )

    I spent half an hour on the phone last night to the Orange "helpdesk" in Bangladesh - fat lot of good that did......it still ain't working and I have gone through their website and tried all sorts but to no avail :helpsos:
    I have even tried reloading the cd and that won't work either......I get as far as the first screen, click proceed and it freezes :shout:

    Any ideas? :Blush:
     
  2. pudseykeith

    pudseykeith Read Only Funster

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    382
    Likes Received:
    105
    Location:
    Leeds West Riding of York
    Hi Lindy
    Disconnect the live box from the mains. Reconnect and let it sort its self out . This will take a few mins. [ till the red lights return to how they were originally].

    If this do's not work. press the number 1 button for about 15 seconds.
    Hope it works.
    Pudseykeith
     
  3. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Hi Keith

    Thanks for the reply......

    Well I tried all of that but no joy. The main PC which is wired through the Livebox is fine but the lappy still won't play ball.
    When I click on the Inventel status it tells me there is limited or no connectivity :shout:
    I click on Repair Inventel and get:
    Windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed:
    Renewing the IP address

    Interestingly enough, I ran a full scan the night before this thing took a dump and found no end of horrors in the HKLM which I moved to the virus vault.....trojans, tracking cookies and all sorts of adware - when I tried to fire it up the next morning is when the problems started.

    It did come back up momentarily when I was fiddling with it this afternoon but as soon as I re-booted it died again.

    I did get a warning window
    C:\windows\system32\PCANDIS5.SYS
    Trojan horse generic 10.ASPV
    detected on open

    so I clicked "heal"

    Still nuffink! :tears:
     
  4. Phil

    Phil Read Only Funster

    Joined:
    Oct 21, 2007
    Messages:
    226
    Likes Received:
    1
    Location:
    Herts
    You could try going back to a Restore point at a date or time when everything was working. You could also try reinstalling any software for the 'widget', look to see if there is an update for it first.

    Phil.
     
  5. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Thanks Phil...............ummmmmm...how do I do that? :Blush:

    I tried re-installing the software but the disc won't run properly.
     
    Last edited by a moderator: Jun 29, 2008
  6. pudseykeith

    pudseykeith Read Only Funster

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    382
    Likes Received:
    105
    Location:
    Leeds West Riding of York
    Hi Lindy

    Is your orange acc. for unrestricted down load ? Orange have become padantic lately about weather acc's are restricted or unrestricted .
    But sorry I have exhausted my very limited knowledge on the subject.
    Being a mech. engineer, unless something is revolving or moving from side to side or going up and down my ability is somewhat limited. :Sad:
    Best wishes with the problem. :thumb:
    Pudseykeith
    PS Just a thought, is your laptop switched on to wireless connection
     
    Last edited: Jun 29, 2008
  7. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    I have no idea Keith, and I would reckon my knowledge is far more limited than yours :Laughing:

    Your ideas are very much appreciated :Smile:

    I feell another lengthy call to Bangladesh coming on! :Doh:
     
  8. Kevit

    Kevit Deleted User

    Lindy, on WinXP, to restore your system to when it was all working do the following.

    Click on start/all programs/accessories/system tools/system restore.

    This will run a wizard. select "restore my pc to a previous..."

    Choose a date in bold type that is before your problem started. Then select the restore my PC option.

    Hope this sorts your problem.
     
  9. ruffingitsmoothly

    ruffingitsmoothly Read Only Funster

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    69
    Location:
    West of Southampton edge
    Hi Linda

    To restore to a previous date click start then - help and support then -under pick a task you will see undo changes to your computer with System Restore, this will enable you to restore your settings to a prevoius date!

    Best of luck

    Regards Pat
     
    Last edited: Jun 29, 2008
  10. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Thanks guys..........just tried that and got the following message.....

    Your computer cannot be restored to
    25 June 2008
    System Checkpoint

    No changes have been made to your computer

    Could someone pass the valium and the gin bottle please? :shout: :shout: :shout:
     
  11. ruffingitsmoothly

    ruffingitsmoothly Read Only Funster

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    69
    Location:
    West of Southampton edge
    Try an earlier date Linda

    Regards Pat
     
  12. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Tried several dates Pat.......all with the same response :cry:

    Slowly losing the will to live! :Doh:
     
  13. RichardnGill

    RichardnGill Read Only Funster

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    1
    Location:
    Durham
    Can you borrow a lappy from a freind, this should confirm if it is the live box or your lappy which will help you solve the problem. Or even borrow a usb wifi stick to use on your PC.


    Richard...
     
  14. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Hi Richard

    Thanks for the reply

    Another lappy isn't an option and I have another wifi widget but I need the Orange disc to work in order to pair it with the livebox (so I am led to believe from the Orange help pages) and the disc won't run properly.

    The lappy has its own built in wifi and that won't connect either

    I am currently trying a system restore in safe mode, as suggested on a few internet forums.......it now seems to be stuck (or exceedingly slow)......watch this space :shout:
     
  15. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Nope..........system restore in safe mode didn't work either :Doh:

    Anybody got a large club hammer? :cry:
     
  16. ruffingitsmoothly

    ruffingitsmoothly Read Only Funster

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    69
    Location:
    West of Southampton edge
    Hi Linda try these ways:Rofl1::Rofl1:



    [​IMG][​IMG][​IMG]:Rofl1::Rofl1:

    Regards Pat
     
  17. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Thanks Pat - I knew I could rely on you to come up with the right solution! :Rofl1: :Rofl1:
     
  18. RichardnGill

    RichardnGill Read Only Funster

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    1
    Location:
    Durham
    Just thought we use to have Orange Broad band and got ride because is was forver going off line and was usless in our area.

    We now have the freeby from SKY which includes a netgear router. If you already have Sky it might be worth phoning them to get one or if not it only cost £17 per month for SKY and the Broad band deal.

    Richard...
     
  19. Lindy-C

    Lindy-C Deleted User

    Thanks for that Richard......I will change my ISP as an absolute last resort....
    It will be the mother of all hassles as I have had this same email addy for the last 10 years or more :Sad:
     
  20. stubon

    stubon Deleted User

    livebox

    Hi Lindy c
    on your desktop icons can you get access to configure your live box if you can let me know
    stubon
     
Loading...

Share This Page