satellite telly

Discussion in 'Motorhome Chat' started by bazfergy, Sep 9, 2010.

  1. bazfergy

    bazfergy Read Only Funster

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    566
    Likes Received:
    3
    Location:
    dumfries scotland
    Hi folks,can anybody advise on a decent sat reciever box that i can use my own viewing card on,I've got a dish and reciever box already but i can only get free channels,thanks in advance,Barry:thumb:
     
  2. haganap

    haganap Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    11,070
    Likes Received:
    13,681
    Location:
    Heavan
    oh Barry oh Barry oh Barry,,,,

    Its sucha con mate the answer is, either get multi room and have the other sat in your van. ir take your box from the house. I have tried and tried, Sky will not pair two boxes for me despite practically begging.

    Any one else whom can im in the que.
     
  3. Johns_Cross_Motorhomes

    Johns_Cross_Motorhomes Trader - Motorhome & Accessory Sales

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    9,248
    Likes Received:
    5,199
    Location:
    East Sussex 01-580-881288
    Hi,

    Not sure what 'viewing' card you mean, if its Sky, I think you need a Sky receiver.

    I have some satellite receivers but as to cards ?

    Peter
     
  4. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,353
    Likes Received:
    21,737
    Location:
    Narrfoook
    I use a Pace 12v sky box. It is a bit long in the tooth but works fine !

    I just take the card out of the box at home and put it in the box in the van.

    It is only the newer Sky box's that are clever enough to know the card is not matched up to the box
     
  5. haganap

    haganap Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    11,070
    Likes Received:
    13,681
    Location:
    Heavan
    When at Lincoln can I try that theory with my sky card?
     
  6. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,353
    Likes Received:
    21,737
    Location:
    Narrfoook
    You are most welcome good sir :)

    Must admit I was a bit worried a couple of months ago when they sent out the new cards, but happy to report all is still fine and the card still migrates from indoors to outdoors with no probs :)
     
  7. lesleyjean

    lesleyjean Funster

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,152
    Likes Received:
    1,946
    Location:
    Devon
    SSSSSSSSSSSSSSShhhhhhhhhhh, I use a dreambox. Works a treat. Just take card from home box and put it in dreambox. I thought there would be a problem when sky changed to the new white cards, but it took the local geek just 10 minutes to get my white card working in my dreambox.:Smile:

     
  8. drago35uk

    drago35uk Funster

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    377
    Location:
    Huddersfield
    I only changed my house to Sky from Virgin last week on the proviso that the card would also work in the Motorhome. Both boxes are new and the card works in either:Laughing:
     
  9. haganap

    haganap Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    11,070
    Likes Received:
    13,681
    Location:
    Heavan
    right hold on a moment, you and Jaws.......

    My card works in my box, it gives me all the FTA channels. However, I have sky sports package and movies,, does that still work ok?
     
  10. Geo

    Geo Trader - Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    9,546
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    Mansfield,Notts
    Ill bring a dream box for you to playwith as well Haggers
    Geo
     
  11. haganap

    haganap Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    11,070
    Likes Received:
    13,681
    Location:
    Heavan
    Cheers Geo, will I need my Manderin phrase book,,, actually just had a thought, I wont have my sky card with me at Lincoln as the kids are staying at home with auntie wendy..:Smile:
     
  12. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,353
    Likes Received:
    21,737
    Location:
    Narrfoook
    I do not have movies or sports but do have the complete 'entertainment' package..
    Everything on that works no worries !
     
  13. Geo

    Geo Trader - Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    9,546
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    Mansfield,Notts
    No its a completely new language:RollEyes: Just got it back after lending it to my son, whos own sat box had expired,
    He was impressed with it
    his comment that you have to put in effort at the begining to get the best out of it just about explains why i didnt get on with it, Im a plug and play type
    Geo
     
  14. lesleyjean

    lesleyjean Funster

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,152
    Likes Received:
    1,946
    Location:
    Devon

    :Rofl1::Rofl1::Rofl1::Rofl1::Rofl1:
     
  15. drago35uk

    drago35uk Funster

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    377
    Location:
    Huddersfield

    Aha the sky man told me that I can get all my pay channels with the exception of SKY SPORTS, MOVIES, and PAY PER VIEW. But as the cycling is on Eurosport and I don't have Movies or Sky Sport........no problem:BigGrin:
     
  16. haganap

    haganap Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    11,070
    Likes Received:
    13,681
    Location:
    Heavan
    exactly my point and thanks for clarifying, any sky box will work, but theres a difference between working and getting what I have paid for.:cry:
     
  17. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,353
    Likes Received:
    21,737
    Location:
    Narrfoook
    Ahhh.. okkkkkkkkkkkkkk.. Bloody lucky I do not have movies or sport then ! :Rofl1:

    But I would still give it a try Paul, in both Geo's and my box ( oooeerr !! )
     
Loading...

Share This Page