Oyster Sat Problem Help!

Discussion in 'Motorhome Chat' started by Toe toe, Jul 5, 2015.

  1. Toe toe

    Toe toe Read Only Funster

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    38
    Likes Received:
    16
    Location:
    Manchester
    anyone have any advice I am at Millau in France put my oyster on it can not find Astra 2 but finds one and locks on but the sky/ TV says no satellite signal being received
    Any ideas
    Thanks
     
  2. Wildman

    Wildman Read Only Funster

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    15,458
    Likes Received:
    8,598
    Location:
    Ilfracombe, Devon
    You are probably out of the footprint since they "improved " it. Try selecting Astra 1, then do a channel search.
     
  3. seanoo

    seanoo Funster

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    351
    Likes Received:
    211
    Location:
    normandy
    no problem with footprint at millau with an oyster 85
     
  4. davanne

    davanne Funster

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    7,080
    Location:
    Carmarthenshire
    We met a couple at St Valery en Caux in Normandy that we're having problems not being able to get their 85cm oyster dish to lock onto a satellite. We had no problems with our maxview 40cm dome.
     
  5. SandraL

    SandraL Funster

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    222
    Likes Received:
    127
    Location:
    Somerset
    See post in sat section for jun27, for me it needed new download from Astra1 sat as my oyster 85 digital could not find astra2, sorry but dont know how to post link so you will have to search the forum for sat and scroll down to jun27. I rang oyster for help, instant email from them with details which are in the jun27 post. If still stuck Oyster are on 01858 575 928 and very helpful.
     
    • Like Like x 1
  6. Toe toe

    Toe toe Read Only Funster

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    38
    Likes Received:
    16
    Location:
    Manchester
    Sean thanks very much for all your help sky channels all working well but bbc itv ch 4/5 saying tech fault but I will get retuned when I get back to UK
    Thanks again for all the Time and patience I am very greatful
     
  7. wiljoy

    wiljoy Funster

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    840
    Likes Received:
    926
    Location:
    Crook, Durham
    I've just come back from Millau. My dish also played up whist there. Once we had moved 50 miles north everything was fine. I called in at the motor home dealer in Millau and he said ALL UK fitted dishes had problems in there area but further north was fine.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page