MobilSat Automatic Satellite System, anyone have one of these?

Discussion in 'TV & Satellite' started by Teasy2007, May 22, 2014.

  1. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire
    MobilSat Automatic Satellite - does anyone have one and recommend the system?

    Does it have an automatic skew and will it pick up a signal in France???

    Any help appreciated.

    Ginny
     
  2. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    Yep we have had one for three years now and are well suited albeit I had to send it back to Miriad for re-programming after they fiddled with Astra 2 sat. last November.

    We lost many channels whilst down in Spain and Portugal this winter but as soon as we got to Bairitz they all returned and remained all the way back up France.
     
  3. Don Quixote

    Don Quixote Funster

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    2,500
    Likes Received:
    3,697
    Location:
    Lost in La Mancha, Spain
    Alan, you got it back yet and if so hows it doing ( quick? ) I have mine ready to post just awaiting email from company for postage details and cost.
     
  4. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire
    Could you get TV in Spain and Portugal???? Our Dome has never worked that far south.

    Ginny
     
  5. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    Yes John got it back and works perfect now ---Cost me £18 including return postage
     
    • Like Like x 1
  6. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    Yes we could get onto Asta 2 but we have the Sky box and sky card so could get Discovery Channels and similar but no BBC or ITV channels these only came back on as we got back as far up as Biaritz
     
  7. Don Quixote

    Don Quixote Funster

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    2,500
    Likes Received:
    3,697
    Location:
    Lost in La Mancha, Spain
    In Spain you will not get any of the "local" channels like BBC ITV etc, however sky1, sports, discovery etc all work. We live in the Murcia region and have now problems, but it is a bit "hit and miss" depends on location.
     
    • Like Like x 1
  8. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire

    Does the dish come programmed with Astra 2 or do you have to mess about with it?

    I wondered if the skew would work outside UK, but if you are getting Sky 1 etc it must be ok.

    We are not bothered about BBC or ITV, if there is a program we are really keen on watching we watch it on Filmon over the Internet.

    Have you ever had a problem with wind etc?? I suppose the dish is not one of those which automatically goes down when it is windy.

    Ginny
     
  9. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    Ours does not have automatic skew but it is so easy to change as you get further south, come to think of it I have not altered it back but it seems just fine with almost full clockwise skew on it. With a big dish stuck up like a sail then strong winds or gusty weather will always mean it is safer to put it down when these conditions occur.

    Yes it automatically finds Astra 2 and Astra 1 and I believe Hotbird but these are alterable
     
  10. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire
    We went to La Manga this year with the Camping and Caravan club - we wont be going there again! Then we moved up to Camping Almafra, just outside Benidorm. We are thinking of Cap Blanch, or Almafra next winter then moving up to Benicassim for a couple of months.

    If the Mobilsat will work with our Sky Box in that area of Spain we will be well pleased, it means we wont have to take the big dish and all the paraphernalia.

    Ginny
     
  11. champers

    champers Funster Life Member

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    3,443
    Likes Received:
    2,039
    Location:
    Wales
    We just had our digibox returned yesterday, big thanks to Eddie VanBitz for all the info regarding the digibox also whom to send it to and saving us some money as we went to buy a new receiver from him thinking this would help ... Miriads, tel them on Monday afternoon on return from Newbury , then posted the box immediately and was returned yesterday by courier, as quoted previously £18 all in but the bad news is they had to return the equipment by Wednesday to Italy, hence why we paid £7.15 special delivery postage to get it there by lunchtime Tuesday ... the tv is now working again after a bit of searching, a great service from Miriads :thumb::thumb:


    Kath
     
    Last edited: May 22, 2014
  12. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire
    How do you change the skew? do you have to get on the roof?

    Ginny
     
  13. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    Nope just stick my head out through the roof light------does depend on the position of the dish on the roof of course
     
    • Like Like x 1
  14. Don Quixote

    Don Quixote Funster

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    2,500
    Likes Received:
    3,697
    Location:
    Lost in La Mancha, Spain
    Ginny, you have to adjust the LNB a little for Portugal, but otherwise it's fine for Spain as is. Depending were you are in Spain you can get all the "pay per view" channels via your sky card. Now as for wind generally we leave it up unless the wind is really bad and to date no problems. I also use it to turn and receive 13E and 19E as watch Spanish and Germany Tv as well.
     
  15. Teasy2007

    Teasy2007 Funster

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1,643
    Likes Received:
    724
    Location:
    Rotherham South Yorkshire
    Are those part of the preset satellites?

    Ginny
     
  16. Don Quixote

    Don Quixote Funster

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    2,500
    Likes Received:
    3,697
    Location:
    Lost in La Mancha, Spain
    Yes
     
  17. Millibobs

    Millibobs Funster

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    101
    Likes Received:
    21
    Location:
    Sax Alicante area Spain
    Mobil sat

    I've just had a Mobil sat fitted by Autocaravannas Navarro in Murcia to replace my storm damaged Katerein (?) one.
    It's set to recieve Astra 1 Atlantic bird and hot bird.These I believe are the factory settings. I asked them why not Astra 2 and the mechanic said it doesn't cover Spain .
    Anyway I seem to get all the news progs In English and lots of French, German progs but nothing else in English here on the costa Blanca.don't have a sky card !
    It seems to move a little in breezes but works great so very pleased.:BigGrin:
     
    • Like Like x 1
  18. Don Quixote

    Don Quixote Funster

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    2,500
    Likes Received:
    3,697
    Location:
    Lost in La Mancha, Spain
    The fitted is telling "porkes" get him to set the third auto turn to astra2 for UK sat. The reason he is telling you lies is because he cannot log onto sat without software update for it to lock into astra 2. If it has up to date software it will LOCK ON even if you do not have a sky card and you should be able to get some (not many) channels which are encoded needing a sky card. If it does not lock on, but goes round and round it's the old software. Many of the channels on on the standard fit ( 13E and 19E ) do have english audio you just need to change the audio settings.
    I living in Spain and you can receive Sky UK on Mobilsat as I have one on our MH, but depends where you are. In Murcia area I get Sky1,2 sports etc but NO BBc. ITV etc.

    Good luck explaining that to him.
     
    • Like Like x 1
  19. laneside

    laneside Funster

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3,491
    Likes Received:
    5,292
    Location:
    Oradour sur Vayres
    I agree with Don (John) if you read the instructions you can choose up to about three of sixteen sats. but if you change one of your three to Astra 2 and it does not lock on then the little black control box has not been up-dated since they changed the sats. at the begining of the year. If this is the case quote us two and wrap it round his neck if he disagrees.
     
    • Like Like x 2
  20. eddievanbitz

    eddievanbitz Trader - Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,559
    Likes Received:
    11,115
    Location:
    Taunton Somerset
    It will work in Spain.

    Also, its a poor replacement for a Kathrein system to be honest! I hope that you didn't pay Kathrien prices?

    Eddie
     
Loading...

Share This Page