Iveco injecto waring light

Discussion in 'Tech/Mech General' started by seabreezesports, Apr 19, 2015.

  1. seabreezesports

    seabreezesports Funster

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    80
    Location:
    Devon
    This is a bit of a tease . No I tell a lie it is bloody frustrating. as I have only just got a new high pressure pump due to the limp mode on overrun . (Done 2k since then without trouble)
    I have a 2003 2.8l which is now going into limp mode . Drop the revs below 1200 and off we go . Or it stops completely . Turn the key and it normally starts straight up though to be awkward some times it take a couple of on offs to charge the fuel system.
    There is no problem on overrun
    On light load and half throttle ( Motorway work no issue)
    Half to 3/4 throttle normally no issue .
    If I go full throttle then after a few seconds ( Normally ) the engine drops into limp mode .
    First this isn't the low pressure pump as we have twin tanks with 2 independent pumps filters etc and the fault happens on both tanks

    As far as I can see this isn't revs related .
    Applying the throttle gingerly or hard makes no noticeable different to the fault .
    Any suggestions?
     
  2. john kyte

    john kyte Read Only Funster

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    42
    Location:
    Salisbury
    You might find the answer to your question on the Iveco forum
     
  3. wizza

    wizza Funster

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    109
    Likes Received:
    45
    Location:
    Essex
    Have you done a leak off test on injectors, sounds like injector problem.
     
    Last edited: Apr 19, 2015
    • Like Like x 1
  4. seabreezesports

    seabreezesports Funster

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    80
    Location:
    Devon
    Tried reading all on the iveco forum . Nothing fits but thanks for the thought .
    Will look up how to do a leak off test Not sure it is one injector as when it is running the engine is smooth Thanks
     
  5. JJ

    JJ Funster

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    14,566
    Likes Received:
    25,752
    Location:
    Quinta Majay, Pinheiro Bordalo, Portugal
    I sometimes have trouble with limpness and leak offs too...

    JJ :cool:
     
  6. seabreezesports

    seabreezesports Funster

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    80
    Location:
    Devon
    It's been a little while but £500 later the camper is running Wizza was spot on . 1 injector down . the code that came up was 1632 though this seems to be a catch all for an error on the HP rail.
    Hope this helps some one else
     
    • Like Like x 3
  7. seabreezesports

    seabreezesports Funster

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    80
    Location:
    Devon
    500 miles late and back in garage . With in 10 miles it would go into safe mode when pulling at low revs 1200 to 1500 . Easy to drive round but annoying. Then back to square one . Full throttle brought on safe mode. £570 later and a new high pressure pump and all seams well. This the 3rd pump in 15k and yes the tanks have all been cleaned new filter fitted . So far I am £1500 down for 17k driving Bloody expensive these Iveco's
     
  8. DP_JAY

    DP_JAY Funster Life Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    1,798
    Likes Received:
    1,022
    Location:
    Cark, Cumbria
    I had a similar problem which turned out to be a faulty injector harness
     
  9. dave newell lvs

    dave newell lvs Trader-Vehicle Services

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    2,515
    Likes Received:
    3,322
    Location:
    Telford, Shropshire
    As it only happens on full throttle I'd go for the throttle pedal position sensor, known to give faults occasionally and easily swapped to prove or disprove plus lots cheaper than a new HP pump.

    D.
     
  10. seabreezesports

    seabreezesports Funster

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    80
    Location:
    Devon
    Just done 1k over the week and all is well . Starts better than ever . The high pressure pump has a metering and a low pressure sensor. Not convinced that one of these was not playing up . Will strip the pump this week and inspect.
     
  11. jezport

    jezport Funster

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    1,079
    Location:
    West Yorkshire
    Dis you not get warranty on the pump?
     
Loading...

Share This Page