Help.......I have a problem with my lap top

Discussion in 'Tech/Mech General' started by buttons, Jun 24, 2014.

  1. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Thanks for viewing......I have a laptop that I want to pass on to my grand kids. It has all it's faculties and runs Vista.
    My problem is that it wont connect to the server......same with Firefox and IE. It has a good network connection of which I have tried others but I cant get on line. Any help would be appreciated.:thumb:
     
  2. Yorick

    Yorick Funster

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    3,925
    Likes Received:
    5,667
    Location:
    Lanzarote
    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 24, 2014
    • Like Like x 2
  3. ShiftZZ

    ShiftZZ Funster Life Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    19,821
    Likes Received:
    35,879
    Location:
    Leicestershire
    Bottons...

    What error messages are you getting?

    Are you using wifi? hard wired?

    Can you ping?

    ShiftZZ

    (PS, may have been better posted in Computers).. No doubt someone will come up with the answer, but more info required...
     
    • Like Like x 1
  4. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Thanks I will get back in a couple of mins:thumb:
     
  5. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Error message..... Unable to connect
    Firefox cant establish a connection to the server at google.co.uk
    The site could be temo unavailable or too busy. Try again in a few mins.
    If you are unable to load any pages check your comp network connection.
    If your com is protected by a firewall or procy, make sure that Firefox ispermitted to access the web.


    Using wifi
    Not sure about ping but will try.
    Ta
     
  6. ShiftZZ

    ShiftZZ Funster Life Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    19,821
    Likes Received:
    35,879
    Location:
    Leicestershire
    Connecting to a server, do you mean server or the Internet?
     
  7. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    How do you ping while not being on line?
    I am using another lap top on the same wifi without any problems.
     
  8. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    The error message says server but unable to get any internet connection.
     
  9. sb8263

    sb8263 Funster

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    651
    Likes Received:
    331
    Location:
    leeds
    you dont have a connection to the internet if you have used with the wireless router before it should pick it up,,if not you will need to put the code in for the new router,,,,if using through a link up cable,,it should just connect..if trying through a wireless router make sure your wireless button for connection is enabled ..
     
    • Like Like x 1
  10. Puddleduck

    Puddleduck Funster

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    6,461
    Likes Received:
    13,755
    Location:
    Scottish Borders
    I'm no expert but will try a few obvious suggestions that you've probably already tried.....

    Are you connected to your wireless router?

    Do you need to put in a code to access the wifi router - and if so is it both in AND correct?

    Have you tried to connect using another connection (say at McDonalds)?

    Are you in range of the router? The older devices didn't have the same range as the newer ones. The laptop I use picks up wifi out in the garden - my old laptop doesn't, I have to be within about 3 metres of the router for it to work.

    Other than switch everything off (laptops and router), wait 10 minutes and switch it all back on again I can't help much.
     
  11. sb8263

    sb8263 Funster

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    651
    Likes Received:
    331
    Location:
    leeds
    also try resetting router,,,not by turning off and on, but by pressing the reset button...
     
  12. Puddleduck

    Puddleduck Funster

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    6,461
    Likes Received:
    13,755
    Location:
    Scottish Borders
    Also I've just been reminded that some wireless routers will only allow a set number of device connections.
     
    • Like Like x 1
  13. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Thanks yes I Have gone through the checks and rebooted. I can confirm that I have a good wifi connection with the correct pass number. I have used this laptop for some time through the same wifi connection so in theory it should work will keep trying.:thumb: Thanks
     
  14. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Thanks but the router is 100% with other devices and is showing a good signal connected to the problem unit.:thumb:
     
  15. ShiftZZ

    ShiftZZ Funster Life Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    19,821
    Likes Received:
    35,879
    Location:
    Leicestershire
    try a hard wire, just to see if that works.
     
  16. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    I'll try that a bit later but in theory it is displaying the perfect network connection. I have changed over to my 2nd network connection with the same problem, sort of eliminates a problem with the wifi signal....I think:Blush:
     
  17. ShiftZZ

    ShiftZZ Funster Life Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    19,821
    Likes Received:
    35,879
    Location:
    Leicestershire
     
  18. sb8263

    sb8263 Funster

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    651
    Likes Received:
    331
    Location:
    leeds
    try turning off laptop and back on again,,sometimes hard drive need to re configure settings...
     
  19. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
    Thanks sb but it has been on and off many times since the problem first showed.:thumb:
     
  20. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,907
    Likes Received:
    10,686
    Location:
    Hertfordshire
     
Loading...

Share This Page