Got a Problem with Lunar Roadstar

Discussion in 'Tech/Mech General' started by peterandbetty, Dec 27, 2008.

  1. peterandbetty

    peterandbetty Read Only Funster

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Staffs
    Hi, Anyone got any idea whats wrong with our van , Its Fiat based and its a Lunar Roadstar 2006 on Christmas day dicovered the engine battery was flat when Phantom rang to say there was a problem with our van , but it was still on the drive , the hab battery is fine and its on e/h so checked fuses and relays and all seem fine anyone know what else to look for . Betty
     
  2. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    Hi Betty

    The charger in the van doesn't charge the engine battery so it's probably gone flat due to standing for a while with the Fiat alarm on.
    Have it recharged and in future if it's going to stand for a long time disconnect the negative lead from the battery.. or fit a small solar panel or one of the small trickle chargers that are often for sale in Aldi or Lidl to keep it charged.


    Hope that helps

    Jim
     
  3. peterandbetty

    peterandbetty Read Only Funster

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Staffs
    Hi Jim Thanks for the reply ,but the control panel above the hab door has got both batteries on and wont light up so we now think it prob this control panel . Betty
     
  4. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    sorry can't help more Betty, I thought it was just the flat engine battery that was the issue.. :Doh:
     
  5. dshague

    dshague Funster

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    904
    Likes Received:
    181
    Location:
    sth yorks
    will the van start on the van battery,if so then its some thing else.:Doh:
     
  6. peterandbetty

    peterandbetty Read Only Funster

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Staffs
    No by the control panel it got 4.3volts in it .thanks
     
  7. lunarman

    lunarman Funster

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    1,455
    Likes Received:
    872
    Location:
    South Glos
    I have a 2005 roadstar. The van battery only charges on hook up when the control panel is switched to it. It will not charge both van and leisure at the same time.

    I know the control panel was changed around 2006 so may be it allows charging of both, if so, Have you checked that the charger has not inadvertently been switched off?
     
  8. Wildman

    Wildman Read Only Funster

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    15,458
    Likes Received:
    8,598
    Location:
    Ilfracombe, Devon
    If the battery only has 4.3 volts then I would suggest you have a dead battery that is unlikely to recharge. New battery I am afraid
     
  9. peterandbetty

    peterandbetty Read Only Funster

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Staffs
    A update of whats happened , It looks like the control panel was not put on to both batteries and with the alarm and the tracker both taking power from the van battery the van battery was running out of power , so today Peter charge the van battery and the control panel battery button when pressed started to charge on its own ,so it looks like it wont charge when the power is so low ,so we are hopping thats it and done and thanks for the interest . Betty
     
Loading...

Share This Page