Fiat's Uconnect 5” Radio Nav (Tom Tom)

Discussion in 'GPS Navigation' started by Gizmo26, Mar 13, 2015.

  1. Gizmo26

    Gizmo26 Read Only Funster

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Location:
    Lancashire
    Just getting used to our new Auto-Trail Tracker with the integrated Uconnect 5” Radio Nav.

    The Speedo fitted to the new Fiats is a pain in the butt to see when driving. Any speeds over about 40 mph are hidden by the cowling of the speedo.

    Does anyone know if it is possible / or how to get current speed displayed on the built in Sat Nav screen. I have tried the various settings and options, but cannot find if this is possible.
    Peter.
     
  2. Polar bear

    Polar bear Funster

    Joined:
    Nov 13, 2012
    Messages:
    173
    Likes Received:
    110
    Location:
    Somerset
    Tomtom shows speed but always seems to read 3mph less than the speedo and do not know which one is correct so may not be of help to you
     
    • Like Like x 1
  3. Gizmo26

    Gizmo26 Read Only Funster

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Location:
    Lancashire
    Thanks Polar Bear. I cannot find a way for the integrated TomTom to display speed. It does it on my Garmin Sat Nav in the car and I think that the Sat Nav speed is likely to be more accurate than the car speedo. Speedos in vehicles are allowed a 10% tolerance, but they cannot read LOW, the 10% is only allowed to be up to 10% high if that makes sense.
    Any idea how to switch the speed display on?
     
  4. Polar bear

    Polar bear Funster

    Joined:
    Nov 13, 2012
    Messages:
    173
    Likes Received:
    110
    Location:
    Somerset
    My tomtom is a stand alone not a built in unit and displays speed all the time in either mph or klm. It could be that the built in unit supplied with van is a limited version and does not have the facility.
     
    • Like Like x 1
  5. grumps147

    grumps147 Funster

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    1,228
    Likes Received:
    879
    Location:
    St.Helens
    Can't find it either Peter, and I am glad it's not only me thinks the speedo view is awful. Garmin coming back out in ours after a run to my sons today to get used to the semi auto box.
    It's not just not being able to see past 50, I am guessing where 30 actually is, I can see the figure 30 but no indicator line to say where it is. I put the headlights on, and even illuminated in daylight the speedo view past 50 is not good. Eddie.
     
    • Like Like x 1
  6. Gizmo26

    Gizmo26 Read Only Funster

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Location:
    Lancashire
    Pleased it is not just me Eddie. I am not particularly tall but I sit quite high when driving. Think you would need to be a midget to read the speedo
     
Loading...

Share This Page