Comag digital camping satellite system CDS 309

Discussion in 'TV & Satellite' started by Locky, Apr 5, 2010.

  1. Locky

    Locky Read Only Funster

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kent
    Has anyone used the above. I have tried to set it up by just getting 'kein signal' displayed on screen.
    The instructions i have are in German also. Can anyone help?
     
  2. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,890
    Location:
    YO11 2BD
    not sure if this is a free service but worth a look at...
    just enter the rest of your details on the form.

    MANUALS

    just checked and its not free...
     
  3. jhorsf

    jhorsf Read Only Funster

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    9,157
    Likes Received:
    8,067
    Location:
    DERBYSHIRE
    nine:Rofl1:
     
  4. Locky

    Locky Read Only Funster

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kent
    Thanks for this but have just tried it and it would cost $43. I only paid £89 for the whole unit. I seem to have everything working but can't seem to find the satellite. It is probably more to do with me not having used satellites before rather than a lack of a manual.

    Perhaps i will do a couple more laps of the garden with the dish and see if i can get a signal.

    At least it will keep the neighbours amused.
     
  5. Larrynwin

    Larrynwin Funster

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    8,497
    Likes Received:
    12,692
    Location:
    Norfolk
    Ve vill ask ze questions :Rofl1:
     
  6. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,890
    Location:
    YO11 2BD
    are you using a sat finder...and i dont mean a compass....or is it trial and error ?

    you could be looking at the wrong satellite as astra and hotbird are very close in the sky and if locked on hotbird it will show a strong signal but no picture/sound.
    also...is the reciever set for astra or some other satellite ?
     
  7. Locky

    Locky Read Only Funster

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kent
    i have been using a sat finder which is making a lot of noise but the picture on the tv is not changing.

    I believe it is set up for astra28.2e if that means anything. The guy in Maplins said that he had used his with out problems.
     
  8. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,890
    Location:
    YO11 2BD
    you may well be pointing at hotbird then..... try turning ever so slightly to the left...SLOWLY.
    the sat finder will find any sat, and show a good strength, if the dish is pointing to it regardless of what sat you have set on your reciever.

    astra should be the first sat from the east.

    mine changed default sat from astra to hot bird of its own accord ????

    got a red hot strength reading on the sat finder but no pic/sound.
    reset the box to astra and it worked fine.

    to this day i dont know why it reset itself though !!!!
     
  9. ourcampersbeentrashed

    ourcampersbeentrashed Funster

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    7,652
    Likes Received:
    4,284
    Location:
    East London
    we have a comag and set it up with no problems - currently using it at home in the back garden

    If with the previous information given you have still not sorted it out, send me a pm with your phone number and I will ring you with instructions xxxxx will dig out the booklet tomorrow xxxxxxx
     
Loading...

Share This Page