240V Circuit Breaker Problem

Discussion in 'Tech/Mech General' started by Hymerjo, Mar 11, 2012.

  1. Hymerjo

    Hymerjo Funster

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Staffordshire
    Have a CHNT NB1-63 240V circuit breaker fitted on my Hymer 655. It fails to reset when switched on/off yet display unit over the door shows 240v connected. None of the 240v sockets are live. Is there a fuse in reset mechanism in the breaker or does it mean a new unit?
     
  2. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    No fuse in an MCB .. have you pushed it off to reset ?

    Does it trip or just not reset ?

    If so, then it may be a faulty breaker..
     
  3. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,474
    Likes Received:
    16,940
    Location:
    YO11 2BD
    as Jim said, some breakers require you to push down before resetting upwards.

    try resetting with the hookup lead unplugged...if it resets OK then you probably have a fault on the circuit...faulty appliance, mouse chewed wiring etc.

    if it wont reset with power off you have a knackered breaker and it needs replacing.


    suitable replacement

    (the pic shows a 16a)
     
  4. nomadic

    nomadic Funster

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    665
    Likes Received:
    174
    Location:
    Shropshire based
    We had the same problem, only last week, unpluged the EHU and re pluged, and all was well.

    Hope it works for you:thumb:
     
Loading...

Share This Page