Eberspacher heater not working

Discussion in 'Tech/Mech General' started by durhamahoy, Mar 15, 2014.

  1. durhamahoy

    durhamahoy Funster

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    241
    Likes Received:
    114
    Location:
    Durham
    Hi everyone,

    Sorry about seeming to be prepossessed with my Eberspacher, we have had a problem over the last few days, the hot water side works in that after travelling to Southport we had hot water. However the heater side of things seems to be a different matter. The control lights up and after pushing the start button..nothing, no clicking, no fault codes. Left it a few minutes and shut it down. Tried this a few times over Wed evening as it was now getting chilly, but nothing.
    Is there anything I should check before making a call to a local Eberspacher dealer?

    Thank's for any guidance
    Steve
     
  2. DeuceBG

    DeuceBG Funster

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    486
    Likes Received:
    432
    Location:
    Lincoln
    I have a D4W Hydronic which would initially start but then cut off before reaching temperature and not automatically reignite at all.
    I took it in to be serviced and they found several seals to be leaking which was causing air to build up in the system and causing it to lock out.
    Maybe it's due a thorough round of looking at like mine was?
    You will have Domestic Hot Water as the whole system is obviously plumbed into the vehicle's own Cooling System, thereby heating the Domestic Hot Water as you drive.
    Sorry I can't be more help.
     
Loading...

Share This Page