Who has a Snipe?

Discussion in 'TV & Satellite' started by Billy23, Feb 4, 2016.

  1. Billy23

    Billy23 Funster

    Joined:
    Feb 10, 2012
    Messages:
    1,585
    Location:
    On a planet...far, ....far away.
    Ratings:
    +3,168
    I am thinking of buying a Snipe Sat receiver and before buying, I know some members have bought one, so thought I would ask the question.

    Have you had it long? Are you happy with it?

    Thank you for any help on this.:)
     
  2. nomadic

    nomadic Funster

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    709
    Location:
    Shropshire based
    Ratings:
    +226
    Hi Billy23,

    Yes, we have a Snipe, had it in use for the last year and very pleased with it. I understand the later models have an improved gear system.

    As I understand it, if you have it installed by the supplier, they will remove it and take it back for repair, should it be needed. It comes in/with a substantial carry case.

    If you purchase and install yourself, you are responsible for removing it and returning it to supplier for repair.

    So far we have't had to remove it.

    The automatic tuning is a treat, had to shift up the pitch at one site to find the sat. but that's no problem.

    Another point, once tuned in you can switch off the tuner, not even taking standby supply.

    We would recommend them.
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. Quick Quick

    Quick Quick Funster

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    46
    Location:
    Clevedon, N Somerset
    Ratings:
    +22
    In getting a quote for a snipe2, I asked about roof mounting and was told they did not sell a kit for this as it was not recommended.
    "nomadic" your view most welcome, and hopefully helpful to Billy23
     
    • Like it Like it x 1
    • Thanks Thanks x 1
  4. RowleyBirkinQC

    RowleyBirkinQC Funster

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    943
    Location:
    Dazed & Confused
    Ratings:
    +3,827
    If you buy Snipe 2 which ships from Germany, such as via Red Apple Digital who are based in the UK, it comes complete with the roof mounting plate which is an extra cost option in the UK (well it did in our case for both Snipe & Snipe 2 models).
     
  5. SP1

    SP1 Funster

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    32
    Location:
    Salford Priors
    Ratings:
    +19
    Hi
    we have had snipe 2 for a couple of years, firstly installed on the roof of our caravan, and now sits on the roof of our motor home, We originally purchased from Avtex. but i had no trouble buying a mounting kit from Red Apple when we moved it to the motor home... we have managed to get most channels as far down as Toulouse. great bit of kit, the snipe2 has autoskew
     
  6. AndyPK

    AndyPK Funster

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    568
    Location:
    Ely
    Ratings:
    +42
    Had our Snipe 2 fitted by Marquis Ipswich a few weeks ago, and it has been a great addition to our 'van. It came with the roof mounting plate, and was fitted in place of a Status aerial, thereby utilising the roof hole and power feed.......
     
    • Informative Informative x 1
  7. SP1

    SP1 Funster

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    32
    Location:
    Salford Priors
    Ratings:
    +19
    What happens when you are pitched up and do not have line of sight of the satellite, as you have now removed your status Ariel you have no TV. personally i would have kept the status as well :)
     
  8. AndyPK

    AndyPK Funster

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    568
    Location:
    Ely
    Ratings:
    +42
    Lots of DVDs......! No, we did think about it, but as we mainly stay on C&MC sites with TV points and we have a 30m aerial cable and external aerial point on the 'van, decided against it, plus the fact that the 'van roof does not have much free area (solar panel)....... At the end of the day, if we can't watch tv, we'll have to read (or talk to each other..........:eek:)
     
  9. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    3,131
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Ratings:
    +7,039
    Thats why I kept my status Ariel...
     
  10. irnbru

    irnbru Funster Life Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    7,486
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +18,844
    I'm still wanting one of these but it all seems so confusing. Buy here in UK and no base plate thrown in or buy from Germany .

    Another Q. Can the snipe 2 work from inside a vehicle? I am not sure at this time if I want it fitted to the roof or not and wouldn't want to leave it outside incase it got nicked.
     
  11. TeeMyob

    TeeMyob Funster

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    1,133
    Location:
    Javea, Spain
    Ratings:
    +1,166
    I had the German Megasat version which cost 1/2 the price including plate and shipping.

    https://www.ebay.de/sch/i.html?_odk...0.TRC0.H0.Xmegasat.TRS0&_nkw=megasat&_sacat=0

    Had to return within 2 months to dealer in Germany (at dealers cost via DHL) for repairs. I sold it with the van.

    Also had a mountain of trouble with Oystervision II 85cm. Had to go in the MH to OysterSatTech for repairs that cost the earth.

    Best two systems I had/Have..........

    Maxview CrankUp - Fitted By me, Could find a signal quicker than the OsyterVision

    Current, Very Old Katherein System fitted to our Old Hymer. Super fast signal using the Second Hand Sat Finder from a nice Egg Chaser on here.

    I really do not like Auto Systems.
     
  12. AndyPK

    AndyPK Funster

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    568
    Location:
    Ely
    Ratings:
    +42
    Snipe will not work from inside vehicle, even through glass. They are very 'nickable' if left outside, but not so (much) if attached to the roof. I bought mine through Red Apple Digital, mounting plate included, but, even though it shipped from Germany, RAD being based in the U.K. ( as previously stated) should mean less hassle in the event of problems with the kit.
     
  13. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    3,131
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Ratings:
    +7,039
    Buy it from Germany,no issues with warranty and cheaper Inc base plate .also much better on roof .but you can have it outside just chain it to mono. Had mine put on roof and am very pleased with both the snipe 2 and the ease of fitting. Roy
     
    • Thanks Thanks x 1
  14. Gorse Hill

    Gorse Hill Funster

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    2,145
    Location:
    Stretford
    Ratings:
    +2,494
    Red apple provide a mounting plate in there price, my initial thoughts were to use as you suggest, however when it arrived it is small and compact but still a bit big to be fully portable and there is the security issue so decide to fix on the roof
    Used my down to Bordeaux recently and worked faultlessly, very impressed so far
     
    • Thanks Thanks x 1
  15. RowleyBirkinQC

    RowleyBirkinQC Funster

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    943
    Location:
    Dazed & Confused
    Ratings:
    +3,827
    We use one of these, which works really well...

    http://www.avtex.co.uk/antenna/sth3000
     
  16. irnbru

    irnbru Funster Life Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    7,486
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +18,844
    The reason I would like someone to confirm if it can work inside is because I am often away with Alan in his van. I would like just to have it portable so have the choice to move it around depending on which van we are taking.

    I dont fancy leaving it chained outside. If its easy for thieves to steal bikes while chained to vans then it would be even easier to steal a snipe.
     
  17. Lenny HB

    Lenny HB Funster

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Messages:
    9,108
    Location:
    On the coast in West Sussex
    Ratings:
    +13,012
    Had a Snipe of the last van and did have a couple of problems with but didn't stop me buying a Snipe 2 for the current van.
    As they are about the ⅓ of the cost of an Oyster if it goes wrong in a few years I can afford to replace it and still be in pocket.
     
    • Like it Like it x 1
  18. Raybreck

    Raybreck Funster

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    183
    Location:
    Norwich
    Ratings:
    +388
    We have a Snipe which I used to leave out on a small table and just lift in at night or going off site. You can leave all wires attached and shut the cab doors with no problem as cables are thin. We now have it fitted to roof over a year now and no problem.
    I would never have left chained outside.
    Ray
     
    • Like it Like it x 1
  19. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    3,131
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Ratings:
    +7,039
    Stop waffling and bite the bullet and fit it to the roof .the only bit that is fitted to the roof is the base plate so if you want to take it onto ano6hef motorehome just undo the screws holding it onto the base plate .
     
    • Funny Funny x 1
  20. SP1

    SP1 Funster

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    32
    Location:
    Salford Priors
    Ratings:
    +19
    You can buy from here, i purchased mine from Avtex and then purchased the mounting kit from Red Apple, yes it cost more money, but i wanted peice of mind of dealing with a company like Avtex
     
    • Like it Like it x 1
Loading...

Share This Page