water gauge fault (1 Viewer)

Aug 8, 2013
167
163
CHESTER
Funster No
27,401
MH
a class
Exp
Since 2006
Hi, having problems with the water level gauge on the 2004 hymer. The flashing warning signal is on regardless of how much water is in the fresh tank. I have tried giving the probes in the tank a clean but no change.

Now the strange bit. When first shown how to drain down the system, i was told to disconnect the pump to stop it running and i think it stopped the flashing. I have now disconnected the pump and the connector from the probe/sensor on the fresh tank and it is still flashing.
Can anyone help, its got me confused.

Thanks. oozzie
 
Feb 24, 2013
12,085
95,822
Bolsover, Derbyshire
Funster No
24,833
MH
Hymer S800
Exp
not long enough
I have no idea on the technical fault, but would expect the gauge to indicate low if the probe is disconnected

we have a Hymer as well and the gauge is not a lot of use really, rarely ever shows 100% even when spilling out of filler, then seems to sit at 75 or 50% until flashing 'nearly empty'

when you find out how to disconnect let me know I will do the same to mine :D
 
Apr 27, 2008
10,030
9,773
Eastbourne East Sussex
Funster No
2,327
MH
Hymer low profile
Exp
Since 1972
None of these gauges is particularly accurate, but yours sounds as if the sensor is disconnected, even before you disconnected it. Perhaps a loose connection somewhere, hopefully not the dreaded wiring eating mice.

Subscribers  do not see these advertisements

 

Funsters who are viewing this thread

Top