Tom-Tom?????

Discussion in 'GPS Navigation' started by old-mo, Nov 8, 2010.

  1. old-mo

    old-mo Funster Extra Special Life Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    13,441
    Location:
    Haughton, Stafford..
    Ratings:
    +56,545
    We got a Tom-Tom 930T,, of late it does not hold it`s charge.. :cry:

    Have just ordered a new battery, one with free dismantling kit.. :RollEyes:

    When I open it up and remove the old battery are we going to loose everything we have on it?? or is there a backup battery in/on it..?
     
  2. Reallyretired

    Reallyretired Funster

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    6,246
    Location:
    Eastbourne East Sussex
    Ratings:
    +4,192
    Not familiar with that particular model but usually map data, POIs etc are in non-volatile memory so should be OK.:thumb:
     
  3. American Dream

    American Dream

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    6,489
    Location:
    Lincoln
    Ratings:
    +155
    Belts and braces me....

    Back it up to the pc via Tom Tom Home.

    Better be safe than sorry.:thumb:
     
  4. old-mo

    old-mo Funster Extra Special Life Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    13,441
    Location:
    Haughton, Stafford..
    Ratings:
    +56,545
    Thanks,, does that mean plug it into the home page,, like when the wife does the updates ?

    Then disconnect battery & replace with the new one.. while it is on the home page..

    Sorry if I sound a bit thick...................... But I am.. :RollEyes:
     
  5. JJ

    JJ Funster

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    15,703
    Location:
    Quinta Majay, Pinheiro Bordalo, Portugal
    Ratings:
    +35,628
    I think this may be the solution,

    With my Tom Tom I got a "cradle" thingie into which the Tom Tom can sit. You plug the usb cable from the cradle into your computer and you can then back up the info currently on your Tom Tom onto you computer. (make a note where it is sent to for retrieval)

    JJ
     
  6. freelanderuk

    freelanderuk

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    1,021
    Location:
    Saltfleet/Lincolnshire
    Ratings:
    +541
  7. American Dream

    American Dream

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    6,489
    Location:
    Lincoln
    Ratings:
    +155
    Yep

    Plug it into the usb cradle connected to the pc.

    The Tom Tom will ask you if you want to connect to the computer.

    Tom Tom Home should open on your PC.

    Then back up to the pc.

    Regards Steve.
     
Loading...

Share This Page