Tom Tom software update issues (1 Viewer)

Affiliate links here may earn MHF compensation
May 14, 2021
1,834
2,981
East Yorkshire, UK
Funster No
81,218
MH
ADRIA Twin 640SLB
Exp
Since 2012
I am well used to Tom Tom sat nav, having used them for donkeys years, but this is a first. I updated the software on my GO6200 last week. It came up with the routine updates.

Since I’ve done it I have lost all the voice turn by turn navigation I have to look at the screen all the time. The voice tells me ETA when I first set a route but nothing there after, so the computerised voice us still there. I also get the audible warnings along the route.

Tom Tom support is not great these days, I’ve done everything but a full hard reset as I don’t want to loose lots of personal POI I installed from my previous one as you can’t do the same in this later model.

Anyone had similar and resolved it?
 
Oct 31, 2017
576
1,259
Kent
Funster No
51,209
MH
Carthago T149
Exp
Since 2016
My sound has dissapeared after an update including the bips when you press the keys so no sound in any form, I have stripped it down and will fit a new speaker. I did wonder if it was an update issue ???
 

DJA

Mar 5, 2011
662
1,047
Funster No
15,533
MH
A
Exp
Since 2008
Hi royandsharont
Try Tap menu. then check the icons at either end of the volume bar. If any have a line through them then Tap the Icon and so remove the bar and restore the function.

Hi Roger S

Same thing. You may well fined the Speaker icon at the left hand end of the volume bar has a line though it

Doug
 

pappajohn

LIFE MEMBER
Aug 26, 2007
43,615
51,702
Dark side of the moon
Funster No
172
Exp
Since 2005
Things like this persuaded me to scrap TomTom.
It used to be good but since they wrote their own software it's become almost unusable.
 
Oct 18, 2022
1,462
6,139
South West
Funster No
91,961
MH
Adria Twin
Exp
Since 1992
Hi royandsharont
Try Tap menu. then check the icons at either end of the volume bar. If any have a line through them then Tap the Icon and so remove the bar and restore the function.

Hi Roger S

Same thing. You may well fined the Speaker icon at the left hand end of the volume bar has a line though it

Doug

Have lost sound a few times for no apparent reason - suggested fix above works for me, but annoying that it happens in the first place! Also, turn off voice commands… it can pick up some random speech and does something you weren’t expecting.

Subscribers  do not see these advertisements

 
OP
OP
royandsharont
May 14, 2021
1,834
2,981
East Yorkshire, UK
Funster No
81,218
MH
ADRIA Twin 640SLB
Exp
Since 2012
Hi royandsharont
Try Tap menu. then check the icons at either end of the volume bar. If any have a line through them then Tap the Icon and so remove the bar and restore the function.

Hi Roger S

Same thing. You may well fined the Speaker icon at the left hand end of the volume bar has a line though it

Doug
The speaker is definitely on, I checked that & the volume level, but I think there is a line through one of the two at the right so will try that tomorrow & if successful I’ll post back here, thanks DJA
 

DJA

Mar 5, 2011
662
1,047
Funster No
15,533
MH
A
Exp
Since 2008
Hi seasideBill

If you are frequently losing sound and you find that the Speaker Icon at the leftend of the volume bar has a line through it then you are probably Pressing the Menu icon too long.

Doug
 
OP
OP
royandsharont
May 14, 2021
1,834
2,981
East Yorkshire, UK
Funster No
81,218
MH
ADRIA Twin 640SLB
Exp
Since 2012
Morning DJA. All fixed now, thanks to you, the two buttons to the right of the volume slider were both off. I would have said they were for turning the night screen off, which I always have had of, but one was actually the voice control on off despite it looking like a moon symbol 😜. All working now. 😊
 
Last edited:

Join us or log in to post a reply.

To join in you must be a member of MotorhomeFun

Join MotorhomeFun

Join us, it quick and easy!

Log in

Already a member? Log in here.

Latest journal entries

Funsters who are viewing this thread

Back
Top