Thetford cooker - no ignition spark

Discussion in 'The Beginner' started by camel, Mar 29, 2012.

  1. camel

    camel Funster

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    40
    Location:
    Durham
    Ratings:
    +16
    Hi, tried to light the gas hob this morning but ignition button just presses in with no click and no spark to ignite the gas. Gas coming through ok as lights with match. Is there a simple fix and step by step instructions for a beginner would be good :Smile:

    Thanks in advance, Paul
     
  2. icantremember

    icantremember Funster

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    6,017
    Location:
    Nr Watton in Norfolk
    Ratings:
    +12,327
    Is the 12v turned on at your power panel?
     
  3. lunarman

    lunarman Funster Life Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    1,568
    Location:
    South Glos
    Ratings:
    +1,087
    In my van the spark for the cooker is powered by a pp9 battery hidden in the cupboard next to the cooker. Perhaps yours is the same and the battery has either become dislodged or is flat.

    Lunarman
     
  4. camel

    camel Funster

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    40
    Location:
    Durham
    Ratings:
    +16
    Thanks Joyce & Brian

    12V now on - I'd unplugged the EHU and hadn't tried the ignition since :Doh:

    Another beginners problem solved
     
    • Like it Like it x 1
  5. spannermanwigan

    spannermanwigan

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    394
    Location:
    wigan, lancs
    Ratings:
    +209
    If you take a look here at this post you will find a link to all the information you require
    re your Thetford appliances;

    http://www.motorhomefun.co.uk/tech-mech-general/47709-thetford-repair-parts-user-manuals.html;

    regards
    Steve :thumb:
     
    • Useful Useful x 1
  6. spannermanwigan

    spannermanwigan

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    394
    Location:
    wigan, lancs
    Ratings:
    +209
Loading...

Share This Page