spain sat tv

Discussion in 'Motorhome Chat' started by Ian.s, Jun 12, 2016.

  1. Ian.s

    Ian.s

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    48
    Location:
    Oban
    Ratings:
    +74
    In Spain. Have no signal. Not overly bothered if a solution isn't available. Can find Astra 2 no problem. The TVs tuned into at least a trillion channels. After the search nothing on tv. I'm told I need a dish at least as large as the motorhome. Is this correct. If so I shall continue talking to my good lady. It's been a while. The gin helps
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
  2. jemhorn

    jemhorn Funster

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    429
    Location:
    Bideford, Devon
    Ratings:
    +465
    Keep talking! I think you're too far south for the reduced footprint on the signal. We were in Austria last year but did manage to pick up Sky News but that was all.
     
    • Like it Like it x 1
  3. maxi77

    maxi77 Funster

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Messages:
    515
    Location:
    Kingdom of Fife
    Ratings:
    +430
    With luck you may get some of the oddball channels and the shopping ones buty many were moved onto the narrow beam a couple of years ago. There are things you can do but they cost and you will need to find people who supply the expat community. If you have affordable wifi you can try Filmon on the internet
     
    • Informative Informative x 1
  4. Lenny HB

    Lenny HB Funster

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Messages:
    9,486
    Location:
    On the coast in West Sussex
    Ratings:
    +13,623
    You can get English news channels on Hotbird & Astra 1, and some of the German & French channels occasionally broadcast English films & series.
     
    • Like it Like it x 1
  5. PeteH

    PeteH Funster

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    2,549
    Location:
    East Yorkshire
    Ratings:
    +3,982
    When we where going to Spain up to 2008, you could still get some (Limited) channels with a Sky dish (rescued from a skip) a £4 LNB (E-bay). But I understand Sky didn`t like the idea of UK users "poaching" so moved the output to a different band?.

    Pete
     
  6. maxi77

    maxi77 Funster

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Messages:
    515
    Location:
    Kingdom of Fife
    Ratings:
    +430
    A considerable part of Sky's income comes from subscribers on the continent so it was not their idea rather BBC, ITV and channels 4&5 chose to have their stuff shown only on the narrow beam for supposed copyright reasons, but I understand that the EU is looking into such copyright restrictions on TV
     
    • Informative Informative x 1
Loading...
Similar Threads
  1. musson
    Replies:
    0
    Views:
    161
  2. mojo
    Replies:
    10
    Views:
    564
  3. jearing
    Replies:
    8
    Views:
    439
  4. crabman
    Replies:
    11
    Views:
    524
  5. mojo
    Replies:
    19
    Views:
    944

Share This Page