Reversing light

Discussion in 'Tech/Mech General' started by Baycott, Jun 29, 2014.

  1. Baycott

    Baycott Funster

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    6,724
    Location:
    East Sussex
    Ratings:
    +37,342
    I was told yesterday that my reversing light wasn't working. :(
    I had a look today armed with a new bulb but am now at a loss.
    With the ignition on and no bulb in I have, according to my multimeter, 12v at the bulb socket. However, if I put the new bulb in (tested ok with the meter) it still doesn't work and the voltage disappears. (n)
    Any advice would be most welcome :):)
    John
     
  2. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    33,316
    Location:
    YO11 2BD
    Ratings:
    +28,465
    Possible faulty bulb holder....inserting the bulb could be pressing on the pins/blades and breaking the contact between wire and bulb.
     
    • Like it Like it x 1
  3. dave newell lvs

    dave newell lvs Trader-Vehicle Services

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    3,014
    Location:
    Telford, Shropshire
    Ratings:
    +5,002
    90% of all electrical problems in vehicles are bad earths, start there and work back.

    D.
     
    • Like it Like it x 1
  4. Baycott

    Baycott Funster

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    6,724
    Location:
    East Sussex
    Ratings:
    +37,342
    Don't know how to give my thanks on this new system yet but THANKS guys (y)(y)(y)
     
  5. Baycott

    Baycott Funster

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    6,724
    Location:
    East Sussex
    Ratings:
    +37,342
    It's a very simple holder pappajohn, just a sprung blade connecting to the centre terminal on the bulb. Still lots of 'spring' left in it. I have cleaned the connection point just to be sure but still no go.
     
  6. Baycott

    Baycott Funster

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    6,724
    Location:
    East Sussex
    Ratings:
    +37,342
    It is on an autotrail on a ducato base and the reversing light is in the light cluster with only one earth connection and all the other lights in the cluster work so can I assume that it is not an earth fault?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice