Poor water pressure

Discussion in 'Motorhome Chat' started by mof70, May 26, 2014.

  1. mof70

    mof70 Read Only Funster

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Location:
    Cambridge
    Hi all
    I have poor pressure, not personally but the pump in the van seems to work fine when I take it out and try it but, when I put it back and turn the tap on and we only get a dribble, does not appear to be air in the system as there is no spitting, any ideas before I buy a new pump.
     
  2. Mousy

    Mousy Funster Life Member

    Joined:
    Sep 13, 2013
    Messages:
    2,304
    Likes Received:
    8,137
    Location:
    Sa15 2DG
    Have you got a screw on bubble filter thingy (technical term)? Sometimes they have hairline cracks. New filter under £10. Just the thoughts of "sheer stupidity" blonde. :Rofl1:
     
  3. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    29,048
    Likes Received:
    25,741
    Location:
    Suffolk
    Submersible pump , yes ?

    just a thought.. is your hot water boiler full .. ?
    if it was drained down they take a bit of filling.. give it more time.

    Have you tried opening each tap one at a time and running until no air bubbles.
    Start with the tap closest to the pump.. not forgetting the shower.. do both hot and cold.

    other than that, I'd get e new pump .. even if it proves not to be the pump, a spare never goes amiss.
     
  4. NickNic

    NickNic Funster Life Member

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    6,261
    Likes Received:
    12,708
    Location:
    Kettering
    If it seems to work OK when you take it out then check the voltage at the connections when it is in place.

    If something is dropping the voltage i.e. a poor -ve connection that could potentially cause the pump not to run at full speed which would explain the poor pressure.
     
    • Like it Like it x 2
  5. JeanLuc

    JeanLuc Funster

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    2,991
    Likes Received:
    1,994
    Location:
    Warwickshire
  6. mof70

    mof70 Read Only Funster

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Location:
    Cambridge
    Hi all thank you for the responses it sound like a new pump, at least then I will know my current pump if work properly, I have not got any Air in the system and nothing coming out under the van,
    Regards
    John
     
    • Like it Like it x 1
  7. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    8,141
    Likes Received:
    9,303
    Location:
    uttoxeter
    If you have that type of pump, they can go half wrong as they have two motors but will still run on one at half pressure
     
  8. Tootles

    Tootles Funster

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    9,322
    Likes Received:
    33,529
    Location:
    Lancaster
    Good point. Last time we were out in the Hymer, the kitchen sink hot would only work at a slow dribble, but everything else was fine. Took a while to trace it, but it turned out to be the hot tap switch connector under the sink. A spade male to female, properly sheathed, but a bad connection. Just a spot of WD, and removing then re-fitting sorted it. :thumb:
     
    • Like it Like it x 2
Loading...
Similar Threads
  1. PaulV
    Replies:
    12
    Views:
    378
  2. duffie
    Replies:
    3
    Views:
    516
  3. jdk62
    Replies:
    13
    Views:
    716
  4. Bart
    Replies:
    80
    Views:
    3,357
  5. Jagtazman
    Replies:
    26
    Views:
    1,437

Share This Page