New TV can't plug into Sky box

Discussion in 'Motorhome Chat' started by Sparkly, May 13, 2016.

  1. Sparkly

    Sparkly Funster Life Member

    Joined:
    Sep 10, 2014
    Messages:
    141
    Likes Received:
    91
    hi there

    Just got a new tv for the motorhome and it only has HDMI sockets and my SKY+ box only has scart sockets.

    Does anyone know how I can connect the two?

    A new SKY+ box from SKY is £200 which us just a bit much.

    There are cheap ones on eBay but will SKY be OK with me using my card in them? Has anyone done this?

    Thanks
     
  2. NickNic

    NickNic Funster Life Member

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    6,413
    Likes Received:
    13,177
    Location:
    Kettering
    You could use one of these

     
    • Like it Like it x 1
  3. Clickem

    Clickem Funster

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    326
    Likes Received:
    175
    Location:
    Northumberland
    To receive SKY paid for channels the card and the box have to be "paired" together with a phone call to Sky. Your Sky card will work in any Sky box but will only give you the Sky version of Freeview
     
    • Like it Like it x 1
  4. Poohbear

    Poohbear Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    474
    Location:
    Worcester
    Ring Sky and tell them your box is dead and won't switch on. When they say they can sell you a new one, ask them to trasnfer you to their cancellations department so you can cancel your contract. A new shiny Sky box will be on it's way to you the same day.
     
    • Like it Like it x 4
  5. Bailey58

    Bailey58 Funster Life Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    6,779
    Likes Received:
    10,560
    Location:
    Norfolk and Toftir.
    • Like it Like it x 1
  6. chrisgreen

    chrisgreen Funster

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    5,674
    Likes Received:
    7,869
    Location:
    england
    dont buy the above cable it wont work.there is NO cable That connects SCARTto HDMI.
     
    • Like it Like it x 1
  7. tonyidle

    tonyidle Funster

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    3,465
    Likes Received:
    3,220
    Location:
    Kendal, Cumbria
    There's one on Amazon:

     
    • Like it Like it x 1
  8. Steve N Tracy

    Steve N Tracy Funster

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    259
    Likes Received:
    152
    Location:
    Southampton
    How old is your Sky + box? mines well over 5 years old and has a Hdmi slot.
     
    • Like it Like it x 1
  9. tonyidle

    tonyidle Funster

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    3,465
    Likes Received:
    3,220
    Location:
    Kendal, Cumbria
    Here's a converter:



    Link doesn't appear but it's on Amazon: just Google SCART to HDMI converter.
     
    • Like it Like it x 1
  10. eddievanbitz

    eddievanbitz Trader - Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    4,059
    Likes Received:
    12,626
    Location:
    Taunton Somerset
    what make TV have you bought? it would be very unusual to only have HDMI as it limits the market that the manufacturers can sell to

    When you press the "source" or "input" button on the TV remote what options does it give you?
     
  11. Onemanandhisdog

    Onemanandhisdog Funster

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    409
    Likes Received:
    365
    Location:
    Sussex
    Yeah, they told me I'd have to pay 60 odd quid for an engineer once, I said I'll leave then, lo and behold an engineer came for nothing!
     
    • Like it Like it x 1
  12. Poohbear

    Poohbear Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    474
    Location:
    Worcester
    Yes, we've just done that recently.
     
    • Like it Like it x 1
  13. SuperMike

    SuperMike Funster

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1,196
    Likes Received:
    1,332
    Location:
    St Albans
    You don't even have to ring them up to pair your card to another box. We have a box bought off eBay in the motorhome and each time we go away, log onto www.sky.com/quickfix and pair the card. When we come home, I just pair it back to the home box. Easy peesy. :)
     
    • Like it Like it x 1
    • Useful Useful x 1
  14. maxi77

    maxi77 Funster

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Messages:
    380
    Likes Received:
    215
    Location:
    Kingdom of Fife
    We have an Ebay sky+ HD box,no problems getting it paired and it is miles better than the old ones using HDMI. I bought it to replace a 'free' replacement box from Sky that failed after 9 months and had no warranty where as my cheap Ebay one has 2 years
     
    • Like it Like it x 1
    • Informative Informative x 1
  15. davanne

    davanne Funster

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    1,502
    Likes Received:
    7,501
    Location:
    Carmarthenshire
    image.jpeg
    We have used one like that without any problems
     
    • Like it Like it x 1
    • Thanks Thanks x 1
Loading...

Share This Page