hymer s560 pedal vibration

Discussion in 'Tech/Mech General' started by Dannystan81, Feb 19, 2014.

  1. Dannystan81

    Dannystan81

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    3
    Location:
    Uk
    Ratings:
    +0
    Hi i have a hymer s560 1993 2.9 mercedes auto , it has a strange problem where when you rev the engine the accelerator pedal vibrates and then when the revs drop off the body judders quite alot, when it warms up its better. I was thinking it was probably engine mounts has anyone had this issue??
     
  2. Bennyheaven

    Bennyheaven

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    29
    Location:
    Pleasley.notts.
    Ratings:
    +6
    Throttle parallel vibration

    Could be something out of balance on engine.Ie crankshaft damper, clutch etc or engine mounting? Best of luck. Terry
     
  3. DBK

    DBK Funster

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    10,369
    Location:
    Plympton, Devon
    Ratings:
    +21,941
    If its better when it has warmed up I would suggest it something to do with uneven firing.
     
  4. Snowbird

    Snowbird Funster Life Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    10,479
    Location:
    Liverpool.
    Ratings:
    +20,283
    With a Merc diesel of that age I would imagine its done a few thousand kms. It sounds like an injector down. Get the injectors tested first, thats a good start without much cost. Does it smell of unburnt diesel on cold startup. Thats a sure sign of a leaking injector nozzle.
     
  5. Dannystan81

    Dannystan81

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    3
    Location:
    Uk
    Ratings:
    +0
    Cheers guys I'll let u know how I get on!
     
Loading...

Share This Page