Grey water waste outlet not closing!

Discussion in 'The Beginner' started by Jackie.Kearley, Feb 10, 2016.

  1. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    We are having difficulty shutting our grey water waste outlet hence it keeps draining! We've read the manual and have tried turning the knob in the direction it suggests but it's not closing! We've managed to drain off and close it several times successfully already but can't understand why it won't close perhaps we've knocked something out by accident? The motorhome is a Cathargo C Tourer...does anyone have any ideas what we might be dojng wrong? Thanks, Jackie
     
  2. DanielFord

    DanielFord Funster

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    2,794
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +4,163
    Can you show us a picture of the outlet valve, there are a few types that are fitted to motorhomes.
     
  3. Dazzlin

    Dazzlin Funster Life Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    1,097
    Location:
    on the road
    Ratings:
    +3,203
    Wait for it.......
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
  4. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    Thanks, I'll get a photo out later...it's a Carthargo C Tourer...it's been suggested that perhaps the seal near the valve is clogged up?
     
  5. Figaro

    Figaro Funster

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    1,518
    Location:
    Newcastle under Lyme Staffordshire
    Ratings:
    +1,944
    Just leave it open and dribble your way around the country.......plenty do
     
    • Funny Funny x 2
  6. Dazzlin

    Dazzlin Funster Life Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    1,097
    Location:
    on the road
    Ratings:
    +3,203
    There we go.

    Thanks @Figaro
     
    • Like it Like it x 4
    • Funny Funny x 2
  7. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    I think we already have without realising it!
     
    • Funny Funny x 2
  8. Figaro

    Figaro Funster

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    1,518
    Location:
    Newcastle under Lyme Staffordshire
    Ratings:
    +1,944
    I learn so much from reading on here.......Most good.......Some though brings out the mischievous in me !
     
    • Funny Funny x 1
  9. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,343
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Ratings:
    +38,552
    That's what we are here for :LOL::LOL:
     
  10. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    Mischievous is good:)
     
  11. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    29,094
    Location:
    .
    Ratings:
    +28,350
    the valve probably needs cleaned ... it will be gummed up with sludge ..

    remove valve and clean, and also flush the waste tank to get rid of any sludge..

    when you post a photo can give better advice..
     
  12. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    Hi sorry for not coming back on this...we've not been on wifi for a while. We resolved it in the end
    it wasn't the valve this time. It was something to do with the white plastic surround so we pushed the lever down and it reconnected to whatever it had disconnected from......we had to unscrew the white plastic surround and lost a screw in the waste tank in the process so got another screw from the toolbox and managed to lose that too...lesson learnt that we need a magnetic screwdriver! So we are one screw short (so to speak!) but it's all working fine and back to normal:)
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
    • Useful Useful x 1
  13. movan

    movan Funster Life Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    15,664
    Location:
    Moving around
    Ratings:
    +46,168
    Hi Jackie, been reading this because I too have problems with the grey waste tap ..... mine keeps saying on the screen that it is full but yet nothing comes out when i open it. Also, if I turn the taps on and no plug in the sink .... no water comes out. . so where is it going... Then all of a sudden I can be sitting outside the mh and water decides to pour out of it... .. I cannot see any blockage; I even wondered if a mouse had built a nest in there somewhere ... but no. I really am confused... and it doesn't take much. I can't find the whit plastic thing you speak of.
     
  14. Jackie.Kearley

    Jackie.Kearley Funster

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +25
    oh dear sounds like a real pain. I'm no expert but some people thought that it might be the valve that was causing the problem not sure if that could be the case with your motorhome? I'll try to get a photo of ours so you can see what I mean.
     
    • Thanks Thanks x 1
  15. movan

    movan Funster Life Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    15,664
    Location:
    Moving around
    Ratings:
    +46,168
    Thanks, Jackie. :)
     
  16. Abacist

    Abacist Funster

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    1,437
    Location:
    Devon
    Ratings:
    +2,186
    Sounds as if the tank is not being cleaned often enough and there is an accumulation of solidified food waste, fat, hair eat blocking things. A few bottles of cheap CokaCola left to swill around on the drive home should sort it out!
     
    • Like it Like it x 1
  17. Badknee

    Badknee Funster

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    4,351
    Location:
    notloB
    Ratings:
    +48,907
    Yes we use cheap Cola as well, 20p a bottle is only good for swilling a grey waste tank out. :LOL:
     
  18. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    31,252
    Location:
    YO11 2BD
    Ratings:
    +23,581
    Move than likely the sensor probes are covered in crud Joy.

    Once the sensors are covered in wet crap they think its water and show on screen as a full, or often a partially full tank.

    My RV black tank showed full when empty and grey showed empty when full (faulty sensor on grey tank)

    Only solution is to get in there somehow and wipe them clean....only to see them clog up again later....or ignore it and empty offten.
     
    • Thanks Thanks x 1
Loading...

Share This Page