Can't copy and paste from internet

Discussion in 'Computers' started by normanandsue, Apr 2, 2011.

  1. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    Can anyone help please. Until this afternoon I could right click and copy google images and paste them into a Word document. Since then I cannot, the only unusual action I have done is download an update to YouTube Video down loader.
    When I right click and copy a Google image and paste it into my Word doc all I get is the URL site address.
    My wife's computer is not affected so obviously the fault lies with my computer alone. I am going nuts as I use the internet for loads of reference that I copy and paste into my docs. I have tried Googling "I cant copy and paste pictures" and have found nothing. :shout:
    Please can someone help.
     
  2. Wildman

    Wildman

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    15,458
    Location:
    Ilfracombe, Devon
    Ratings:
    +8,647
    do a system restore to before the utube update and see if it works again
     
  3. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    ...........do a system restore to before the utube update and see if it works again

    Too late I feel Roger in frustration I switched off computer and turned it back on again.
     
  4. callumwa

    callumwa

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    4,113
    Location:
    Tyne & Wear, sometimes..
    Ratings:
    +4,520
    Did it work after you turned it back on?:Eeek:

    If not you can still do a system restore from "accessories", "system tools" and just use a date prior to the update to youtube...

    It won't do any harm and might solve it....:thumb:
     
  5. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    Did it work after you turned it back on?:Eeek:................. Sadly no it didn't

    If not you can still do a system restore from "accessories", "system tools" and just use a date prior to the update to youtube...

    It won't do any harm and might solve it....:thumb:

    Thanks for the suggestion I did as you suggested but sadly it has not worked. :shout:

    I am open to any other suggestions.
     
  6. Chris

    Chris Funster Life Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    17,422
    Location:
    kent
    Ratings:
    +62,073
    Buy an Apple?
     
  7. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    Buy an Apple?

    Core thanks :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
     
  8. wivvy's dad

    wivvy's dad

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    3,218
    Location:
    48.066895,12.862673
    Ratings:
    +1,809
    Fruit flies like a banana
     
  9. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    29,094
    Location:
    .
    Ratings:
    +28,349
    Open your browser preferences , check if Java, and Java Script are enabled..

    alternatively try another browser..
     
  10. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    Thanks Jim I checked Scripting on my browser Java and Java script is enabled.

    Still hasn't solved the problem of pasting to word doc. but I can copy and paste to this reply (see below)
    [​IMG]
    Many thanks
     
  11. G4GMO

    G4GMO

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    447
    Location:
    Herefordshire
    Ratings:
    +15
    You could try downloading Ccleaner and running that. This will remove cookies and temporary files and caches and possibly empty your deleted files (unclick if you don't want it to) but provided you use it in default mode it won't do any harm.

    Be prepared to enter any login id and passwords again for any websites that you wanted it to remember.

    http://www.piriform.com/ccleaner

    Failing that you could download Comodo System cleaner and run the registry cleaner which may help. Shouldn't do any harm as long as you let it make a backup and set a restore point (it will ask you if you want it to).

    http://system-cleaner.comodo.com/
     
  12. lunarman

    lunarman Funster Life Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    1,568
    Location:
    South Glos
    Ratings:
    +1,087
    Norman,

    I have just tried it myself, and if you just try and paste into word it does not work. You have to use "paste special" and select "paste as device independent bitmap image".

    To find the paste special commend click on the little down arrow below the paset icon on the word toolbar.

    Hope this solves theproblem.

    John
     
  13. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,494
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Ratings:
    +8,528
    Norman,

    I have just tried it myself, and if you just try and paste into word it does not work. You have to use "paste special" and select "paste as device independent bitmap image".

    To find the paste special commend click on the little down arrow below the paset icon on the word toolbar.

    Hope this solves theproblem.

    John

    Have just tried it and it works fine, but I have one question: why did it work before using the paste button and without having to use "paste special" and "device independant bitmap"

    Thanks John
     
  14. G4GMO

    G4GMO

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    447
    Location:
    Herefordshire
    Ratings:
    +15
    Copy paste

    I've tried it, using firefox and openoffice (under Linux but the same should apply for windows) and it just works. I assume you are using IE and MS office/word but from what I can remember when I used to use them it always just worked.

    It does sound like some setting has changed due to an update be it utube or windows which has maybe changed the way images are pasted. The reason why I suggested what i did in my earlier post. Bit of a sledge hammer to crack a nut but it might (or might not) fix it.

    I'm clutching at straws here sorry.
     
Loading...

Share This Page