Avetex tv

Discussion in 'Motorhome Insurance General Discussion' started by Harbikyle, Mar 25, 2018.

  1. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    incorrect format message appears having bother getting stations
     
  2. irnbru

    irnbru Funster Life Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    8,524
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +22,705
    Are you in France?
     
  3. vin0114

    vin0114 Funster

    Joined:
    Feb 8, 2014
    Messages:
    1,190
    Location:
    Sheffield
    Ratings:
    +1,559
    Welcome to FUN.
     
  4. ambulancekidd

    ambulancekidd Funster

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    2,000
    Location:
    Ayrshire Scotland
    Ratings:
    +8,797
    :HelloThere:hellowelcome
     
  5. EX51SSS

    EX51SSS Funster Life Member

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    6,254
    Location:
    North Manchester
    Ratings:
    +25,636
    welcome animated smiley3.gif
    How old is your Avtex?
     
  6. DaveandJen

    DaveandJen Funster

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    244
    Location:
    South Kent Coast.
    Ratings:
    +355
    Welcome. Try following the route of your TV aerial cable after it enters your van and you will normally find a small TV booster box with a hidden on / off switch.

    If it's turned off you have joined the club.
     
    Last edited: Mar 25, 2018
  7. Theonlysue

    Theonlysue Funster Life Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    4,475
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +5,926
    How about hello.
    Im having a problem with my tv.
     
    • Like it Like it x 7
  8. MikeD

    MikeD Funster

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    2,761
    Location:
    London
    Ratings:
    +2,955
    Are you trying to view HD channels on a non HD tv?

    Ps: welcome to the forum
     
  9. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    No uk
     
  10. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    No first auto search all channels came in was up north Scotland this weeken couldn’t get any back in
    Edinburgh Sunday night and tried to tune in and keep incorrect format message
     
  11. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    No that’s on not sure if I changed setting trying to get it tuned in
     
  12. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
  13. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    Thank you no dbt
     
  14. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    No thanks for welcome
     
  15. Harbikyle

    Harbikyle

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    • Thanks Thanks x 1
  16. Dogeared

    Dogeared Funster Life Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    375
    Location:
    Blackburn
    Ratings:
    +451
    If your tv is 16inch, it won't work on satelitte, otherwise I think you need to give us a bit more info on your problem.
     
  17. Fletton

    Fletton Funster

    Joined:
    Oct 19, 2014
    Messages:
    1,212
    Location:
    Nth East Lincs
    Ratings:
    +6,323
    Do you have this control with the red AQT button....

    If so.. when you press to “re-tune”....

    Does the next dialogue box that appears - indicate UK etc.... before you press OK button to start search?...

    CCF44535-99B5-4554-821E-4A10EC104BB5.jpeg
     
  18. Solwaybuggier

    Solwaybuggier Funster

    Joined:
    Feb 11, 2017
    Messages:
    164
    Location:
    Cumbria
    Ratings:
    +194
    I don't understand this comment - having just sold a 16" Avtex W164DRS with built-in satellite tuner! Obviously an Avtex without a built-in satellite tuner would need to go via a satellite tuner box, but I suspect from OP's responses they are trying to tune on a terrestrial signal.
    I'd go with Fletton's suggestion above - but if that doesn't work, Avtex Customer Services are very helpful in my experience.
     
  19. Dogeared

    Dogeared Funster Life Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    375
    Location:
    Blackburn
    Ratings:
    +451
    Having bought a new 16inch said months ago and after going round the houses, Avtex admitted there is a problem with the satelite tuner on them as its different, to all the other tv tuners.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice