Autotrail Media pack.

Discussion in 'Motorhome Chat' started by robnchris, Dec 14, 2014.

  1. robnchris

    robnchris Funster

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,448
    Location:
    Chester
    Ratings:
    +2,248
    Like most of the Autotrail owners over the last 3 years we have had major issues with the Media Pack Cab Radio unit, currently on our third though it doesn`t upload the phone contacts making it impossible to make a hands free call, a rather important function they forgot to tell us that this unit didn`t have.
    Autotrails answer is that it was never designed to have that facility, it`s actually took them 18mths to make that statement, what a laugh or perhaps it would be if I hadn`t paid £999.00 for it especially as we live in a country where it is illegal to use a hand held phone whilst driving.

    We have now asked for a refund and they can have the unit back.
     
  2. Chris

    Chris Funster Life Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    17,430
    Location:
    kent
    Ratings:
    +62,202
    Was the £999 just for the hands free facility?
     
  3. ABZSteve

    ABZSteve Funster

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    798
    Location:
    Not here
    Ratings:
    +1,141
    Is the new system on the 2015 models hands free?
     
  4. K9Brian

    K9Brian

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    South Manchester
    Ratings:
    +708
    I find the media pack rubbish - don't use it as gave up on it
     
  5. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    19,131
    Location:
    Narrfoook
    Ratings:
    +28,446
    As far as I am concerned the media package is a reet pain in the nethers
    It caused me a shed load of grief to start with and I soon bypassed/replaced most of it !
     
  6. mojo

    mojo Funster

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    218
    Location:
    FULL TIME
    Ratings:
    +93
    We are on our second replacement,independant fitter said it is a very cheap item
     
  7. AuldCodger

    AuldCodger

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    284
    Location:
    ?
    Ratings:
    +126
    I know nothing of the Media Pack but it certainly sounds a poor state of affairs to lay out so much cash on a system that just doesn't do the job.
    Not much help but perhaps for others we use the hands free facility on our TomTom camper sat nav and it works extremely well.
     
  8. robnchris

    robnchris Funster

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,448
    Location:
    Chester
    Ratings:
    +2,248
    No the media pack as a whole cost £999 as it is all a combined unit, the model fitted in our apache doesn`t have the dvd capability, the bluetooth facility is the big let down, not working at all on our first unit.
    It just seems to me that Autotrail bought these units fitted them and didn`t bother to test them they failed so much that they now don`t fit them.
     
    • Like it Like it x 1
  9. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    19,131
    Location:
    Narrfoook
    Ratings:
    +28,446
    The 'media pack' in our Se is just a load of different bits cobbled together on a board, that then feed a Kenwood stereo unit in the dash that plays DVD's
    Straight away it caused grief with the reversing camera and contacting Autotrail about where it was cabled to and from brought forth little help ( as in where they had run the cables )
    After that we had various other issues so although it is still in place it is really only used as a multiple switch nowadays
     
  10. jenny and mitch

    jenny and mitch Funster

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    2,305
    Location:
    Bungay Suffolk
    Ratings:
    +2,789
    Our head unit had to be sent away for repair, but since its return it has been ok..
    I mentioned to our dealer that I had heard it was a "cheapo" unit, but he checked up and said it cost the best part of 600 squid !! I still suspect it is more like the 250 mark..
    But, as long as ours works, we will keep shtumm !!
     
  11. Wildman

    Wildman

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    15,458
    Location:
    Ilfracombe, Devon
    Ratings:
    +8,647
    little niggles that cost loads of dosh for something that can be retrofitted for a fraction of the cost and work, when will they learn.
     
    • Like it Like it x 1
  12. robnchris

    robnchris Funster

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,448
    Location:
    Chester
    Ratings:
    +2,248
    Ahh but you can`t make a call from it, so what good is the Bluetooth phone facility in a country were it`s illegal to use a non hands free phone whilst driving?
     
  13. jenny and mitch

    jenny and mitch Funster

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    2,305
    Location:
    Bungay Suffolk
    Ratings:
    +2,789
    You can from mine !!
     
  14. joncris

    joncris

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    1,101
    Location:
    Where it matters
    Ratings:
    +1,616
    Me also
     
  15. Gellyneck

    Gellyneck Funster Life Member

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    2,455
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +4,267
    Ours has just been returned after repair, well they replaced it with a 13LE (later version of the now deleted model). However, the connections on the back are different so now waiting on a new GPS aerial, adapter plugs, etc.
    Only thing I've checked so far is the reversing camera and it does activate much quicker than the previous unit.
    We used to be able to receive and make calls from the previous unit using bluetooth but not checked replacement yet.
     
Loading...

Share This Page