Alde heating not working (1 Viewer)

Mar 31, 2022
71
60
Milton Keynes, UK
Funster No
87,776
MH
Kon Tiki 784
Exp
Been caravanning for years but now ordered my first motorhome
Hi we are in Spain with our new Kon Tiki on the site our Electrial supply shows a live and a neutral but no earth on our Electrial tester would that stop our Alde heating working the power limiter is set to 1kw but it will not turn on any ideas
 
Oct 31, 2017
543
1,213
Kent
Funster No
51,209
MH
Carthago T149
Exp
Since 2016
We've had this or similar on our last two vans if the heating hasn't been used in a while. I fire up the system on gas then change over to electric later, that's worked for us.

Subscribers  do not see these advertisements

 
Upvote 0
Jun 6, 2012
1,146
1,561
Leeds
Funster No
21,344
MH
A class
Exp
Since 2012
What year is your motorhome? I’d you have the colour display then you can see the temperature of the actual heating and sanitary to see if the temperature rises, but on 1kw it will take ages to feel any heat, better to run it on gas and electric to get the heat through then maintain with electric.
 
Upvote 0

pappajohn

LIFE MEMBER
Aug 26, 2007
43,423
50,172
Dark side of the moon
Funster No
172
Exp
Since 2005
No earth is immaterial to the heater.
It just means if there's a live short to earth the RCD won't trip and whatever it's shorted to will be a shock hazard.
 
Upvote 0

Join us or log in to post a reply.

To join in you must be a member of MotorhomeFun

Join MotorhomeFun

Join us, it quick and easy!

Log in

Already a member? Log in here.

Latest journal entries

Funsters who are viewing this thread

Back
Top