2016 Fiat Ducato clock

Discussion in 'The Beginner' started by Squeezy, Apr 2, 2016.

  1. Squeezy

    Squeezy Funster

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    West Yorkshire
    Ratings:
    +75
    Can anybody tell me how to change the clock on a new Ducato? I've looked at the manual, but in practice I don't get the menu options it suggests I should when I press the 'Mode' button.
     
  2. sdc77

    sdc77 Funster

    Joined:
    Jan 28, 2013
    Messages:
    2,846
    Location:
    Weardale, Co Durham
    Ratings:
    +4,050
    If it's like the older models .. press mode then the up or down arrows next to it until you get to the item you want then press mode again
     
  3. DanielFord

    DanielFord Funster

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    2,794
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +4,160
    Turn the ignition to acc position first, then you will get the correct mode when pushing the button.
     
  4. Tootles

    Tootles Funster

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    9,449
    Location:
    Lancaster
    Ratings:
    +46,433
    We just move the fingers on ours.......(y)(y)

    clock.jpg
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
  5. Squeezy

    Squeezy Funster

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    West Yorkshire
    Ratings:
    +75
    The problem is that the item I want, i.e. Set Time, is not there. It allows me to change the volume of the speed warning and turn off the passenger air bag and other things, but nothing as simple as altering the time.
     
  6. Squeezy

    Squeezy Funster

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    West Yorkshire
    Ratings:
    +75
    Right - I'll try that next. Thanks for the tip.
     
  7. DanielFord

    DanielFord Funster

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    2,794
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +4,160
    I remember it took me ages to do ours last clock change. If you are still struggling tomorrow I will look at ours, since I haven't changed it yet.
     
  8. DBK

    DBK Funster

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    10,405
    Location:
    Plympton, Devon
    Ratings:
    +22,075
    Look up multi function display in the hand book, it will be described there.

    When you have set it a long press on Mode will get you back to normal
     
  9. tonka

    tonka Funster Life Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    6,186
    Location:
    Cannock, Staffs or Benidorm, spain
    Ratings:
    +11,408
    The option for time is not there when engine running. Needs to be done when stationary and engine off.
     
    • Like it Like it x 1
  10. kcy

    kcy Funster

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    755
    Location:
    east yorkshire
    Ratings:
    +1,347
    Ours was new last year and had the same problem last autumn and posted same thread ! We found it on the right hand side of the steering wheel.
     
  11. lorger

    lorger Funster

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    6,729
    Location:
    Dumfries
    Ratings:
    +10,378
    Just leave it and it will be correct for 6 months of the year :)
     
    • Like it Like it x 1
    • Funny Funny x 1
  12. Puddleduck

    Puddleduck Funster Life Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    7,299
    Location:
    Scottish Borders
    Ratings:
    +18,046
    That's what we do :)

    Car is now incorrect but motorhome is fine, or is it the other way round.... and does it really matter?
     
    • Like it Like it x 2
  13. Squeezy

    Squeezy Funster

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    West Yorkshire
    Ratings:
    +75
    Problem solved. Turns out that the radio and display panel talk to each other and the radio clock automatically searches for the correct time, so everything has now updated. Technology is great when it works! Thanks, everybody, for your suggestions.
     
Loading...

Share This Page