Vista service pack 1

Discussion in 'Computers' started by Digger Driver, Mar 23, 2008.

  1. Digger Driver

    Digger Driver Read Only Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    578
    Likes Received:
    2
    Location:
    Lancashire
    480mb!
    Can you believe it?
    Still downloading it!
    3 hours and i have 84% of the download!
    If its any good i will let you know!:Eeek:
     
  2. Jim

    Jim Ringleader

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    25,841
    Likes Received:
    76,156
    Location:
    Sutton on Sea
    Its free on the front of a few computer mags this week. I won't bother with it I will have to dragged kicking and screaming from Windows XP sp2, there is nothing to touch it for usabilty a stability. Microsoft always bring out crap versions between good ones, remember ME:Laughing: Maybe the next version will be better than XP. :Smile:
     
  3. Digger Driver

    Digger Driver Read Only Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    578
    Likes Received:
    2
    Location:
    Lancashire
    Jim!
    Your probably right!
    Unfortunately i'm stuck with Vista because of my PC!
    Can't get the software from HP to use XP!
    93% nearly there!:Rofl1:

    PS: I think theres a SP3 for XP now!
     
  4. olley

    olley Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    3,710
    Likes Received:
    2,101
    Location:
    Ipswich
    Hi DD your right, just had a look 315MB!! don't think I will bother.

    Olley
     
  5. Digger Driver

    Digger Driver Read Only Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    578
    Likes Received:
    2
    Location:
    Lancashire
    Hi Olley!
    I was reading up on it today and apparently it improves lots of things!
    I have had trouble with my mobile internet so giving it a try!
    Oooo! 98% i'm getting excited now!:Rofl1:
    Will look at the magazines tomorrow for the free disc!
    The ultimate version is 700 and sommink mb!
     
    Last edited: Mar 23, 2008
  6. Papa Smurf

    Papa Smurf Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    566
    Likes Received:
    2
    If anyone happens to get a copy of it for x64 Ultimate edition, I ould be grateful! Don't really want to download it over a mobile link :Sad:
     
  7. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,232
    Likes Received:
    34,423
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Before anybody starts the download it's worth checking if you really need it.

    I just switched on the laptop and went looking for SP1 having seen this thread and there is a message there "Do Not Click Download If You Are Updating Just One Computer: A smaller, more appropriate download is available on Windows Update".

    Looked at Windows Update and it says my system is up to date.

    From that I take it that if you have regularly downloaded and installed the small updates as they are published then you already have SP1 in effect.

    Graham
     
  8. American Dream

    American Dream Read Only Funster

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    6,489
    Likes Received:
    154
    Location:
    Lincoln
    I got the impression that the service pack was just an accumulation of all the current updates available so far.

    I've found that vista is pretty quick to update during our customer builds anyway.

    Personally I am NOT a Vista fan, preferring XP as a more efficient Operating system and will certainly wait as usual, for all the "BETA" testers to find the pitfalls first.:Rofl1:

    I remember some years ago that one of my colleagues , also administering a large network, bit the bullet and loaded the service pack image onto all his clients.:RollEyes:

    He won't be doing that again.

    I will be making a Ghost Restore image of any machine I load it on to first, Just in case. That said, Microsoft updates do seem to be a bit more thoroughly tested and robust nowadays................but we'll see.

    As Always, the same rule applies. Ensure all your valuable data is backed up first.
     
    Last edited: Mar 24, 2008
  9. myshell

    myshell Read Only Funster

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Hi DD

    "Win doze" Vista is the biggest con trick ever produced by Microsoft, not very many programs over 3 years old will run on it,(try running office 2003) you therefore have to spend a lot of money buying the latest versions, this is a great money making scam for Microsoft, as if they don't have enough millions already.
    The good news is that you may not be stuck with Vista, Microsoft have eventually realised that they have major problems and if you log onto their website they are offering everyone who has a bona fide registered version of Vista, a free copy of Windows XP , don't know which version they will send to you, but anything is better than Vista. By the way did you know that VISTA stands for Viruses Intrusions Spy ware Trojans Ad aware ?.
     
  10. American Dream

    American Dream Read Only Funster

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    6,489
    Likes Received:
    154
    Location:
    Lincoln
    That's fine as long as the Laptop/PC Manufacturers supply the system drivers for their mainboard and Graphics/audio boards (SATA Drivers etc) for Windows XP. Otherwise it means trawling around the chipset manufacturers sites for them.
     
    Last edited: Mar 24, 2008
  11. oldun

    oldun Read Only Funster

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    748
    Likes Received:
    160
    Location:
    St Neots
    Office 2003 runs perfectly on my Vista Home Premium laptop so there must be some special reason why it won't on yours.

    The main problem was getting drivers for my "old" (1 or 2 years !) equipment.

    What really amazed me is that I have a very old Canon BJC 85 portable printer installed instantly without me having to supply the drivers.

    Life's weird at times

    My opinion of Vista, which came with the laptop, is that is muck more glitzy than XP Pro but not a lot more useful (to me) in other ways.
     
  12. Papa Smurf

    Papa Smurf Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    566
    Likes Received:
    2
    myshell,

    You said try running OFFICE 2003 on VISTA.

    I run Office 2000 successfully, without a hic-cough. What problems are you having?
     
  13. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,232
    Likes Received:
    34,423
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    I also obtained Vista because it came on the laptop but I haven't had any problems running programs I have used for several years. Mind you, I never had problems with XP either - even though the IT manager imported by the "strategic partner" of my last employer was incredulous :Laughing:

    The only problem I have had with Vista is removing the hand holding features which protect untrained users - something I find a bit of a bore having written my first program in 1966 :BigGrin:

    Graham
     
  14. klaatu

    klaatu Deleted User

  15. 656

    656 Read Only Funster

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    291
    Location:
    The universe
    I downloaded and installed SP1 and it only took about 30 mins all in
     
  16. Munchie

    Munchie Funster Life Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,529
    Likes Received:
    11,668
    Location:
    Champagnac-La-Riviere
    Mine won't install SP1 :cry:. Comes up with error code 8004100A. Brand new pooter.:Eeek: Any ideas anyone?
     
  17. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,232
    Likes Received:
    34,423
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    I did a search on Microsoft web site for the error code and it looks like it is a fairly common but unexplained error.

    Are you sure you need the update Ken? With a brand new machine I would restore to initial state and then try going through the Windows Update route.

    Graham
     
  18. Munchie

    Munchie Funster Life Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,529
    Likes Received:
    11,668
    Location:
    Champagnac-La-Riviere
    quote=GJH;71740]I did a search on Microsoft web site for the error code and it looks like it is a fairly common but unexplained error.

    Are you sure you need the update Ken? With a brand new machine I would restore to initial state and then try going through the Windows Update route.

    Graham[/quote]

    Hi machine seems quite stable and very fast, just that MS said update was there so gave it a run. Don't really want to restore yet as i've just got all my software in how I want it. Thanks for the help though. :BigGrin:
     
  19. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,232
    Likes Received:
    34,423
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Seems you are a victim of a Mocrosoft "feature" Ken :BigGrin:

    If it's stable & running fast you do right :Smile:

    Graham
     
  20. Digger Driver

    Digger Driver Read Only Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    578
    Likes Received:
    2
    Location:
    Lancashire
    American Dream hit the nail on the head!
    I tried installing XP but Compaq don't do the drivers for my laptop!
    I know SP1 is a pack of all prior updates but i like to clean instal Vista quite often so its good to have them on a disc!
    Did check out the magazines but they just have tokens for the disc!
    All in all Vista's ok when you know your way around it but its ram hungry!
    Gonna throw another gig at it soon and see if that helps!
     
Loading...

Share This Page