TV conection DV3 Freesat Box

Discussion in 'Motorhome Chat' started by SoapyTutti, Nov 10, 2013.

  1. SoapyTutti

    SoapyTutti Read Only Funster

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    47
    Location:
    East Yorkshire
    We are currently in Spain no sat tv but we have normal tv connection on the pitch does anyone know which connection to use on the rear freesat box maxview and how to re tune tv no joy as yet what am I doing wrong
     
  2. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,897
    Location:
    YO11 2BD
    assuming you mean terrestrial TV via the sites hookup,

    if the freesat box has it you need 'RF in' or 'COAX in'

    or bypass the sat box, it isnt doing anything anyway, and connect directly to the coax input of the TV

    to retune will be in the TV or satbox Menu.
     
    Last edited: Nov 10, 2013
  3. SoapyTutti

    SoapyTutti Read Only Funster

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    47
    Location:
    East Yorkshire
    Its a flatscreen drop down tv cannot find any connections near or adjacent to it to plug in coax tv lead therefore assuming I need to do it through the freesat box
     
  4. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,897
    Location:
    YO11 2BD
    connection points could be on the top side of the tv, the bit fixed to the ceiling

    that requires removal from the ceiling or cupboard top.
     
  5. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,461
    Likes Received:
    16,897
    Location:
    YO11 2BD
    if you have to connect through the sat box then tune the TV, not the satbox.
     
  6. SoapyTutti

    SoapyTutti Read Only Funster

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    47
    Location:
    East Yorkshire
    Thought as much might be simpler to buy a cheap tv whilst out here until April
     
  7. tonka

    tonka Funster Life Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    5,329
    Likes Received:
    7,584
    Location:
    Cannock, Staffs or Benidorm, spain
    In the cupboard by the power supply or the one next to it.. You will find a white TV amp..
    Remove the aerial input and replace with the coax cable feed coming from the outlet on the pitch...
    This will replace your roof aerial with a signal from the campsite....

    NOW we get a bit more complicated... You have a new system that only receives DIGITAL DVB signals... On many of the sites they still have old analogue TV distribution signals, so these can ONLY be received with an Analogue TV... This could be one of the reasons you are not getting anything......

    Where are you ?? what campsite
     
    Last edited: Nov 10, 2013
  8. SoapyTutti

    SoapyTutti Read Only Funster

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    47
    Location:
    East Yorkshire
    Marjal costa blanca

    No Tv amp connection just the freesat box which has been wired in by autotrail its an ex demo van
     
Loading...

Share This Page