Transit Clutch Problems?

Discussion in 'Tech/Mech General' started by Yorick, May 26, 2015.

  1. Yorick

    Yorick Funster

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    5,684
    Location:
    Lanzarote
    Been down Devon for the weekend and Satnav took me down some crappy single tracks as usual :(

    Anyway, I had to do a few hill starts and reversing and usual stunts to give way or get past oncoming traffic. This gave the clutch some abuse on a few occasions.

    3 times, straight after, the clutch seemed to slip for a few seconds, till I eased off the throttle and let it grip again. Then it worked OK again.

    I 'tested' the clutch up a few big hills later and all seemed OK :)

    Is this just normal ? Or is the clutch on its way out ?

    PS, couldn't smell anything nasty (like burning clutch)


    Cheers :)
     
  2. andy63

    andy63 Funster

    Joined:
    Jan 19, 2014
    Messages:
    1,853
    Likes Received:
    6,500
    Location:
    south shields
    I would take that as a warning and do the clutch as soon as I could... whatever happened you say it was slipping..
    What milage has it done and is it likely to be a dual mass flywheel ... .
    I've do 50000 in my transit and no signs of slipping yet but read some horrible tales of the dual mass set up failing with little milage and always concerned me...
    Hope you get to the cause... I'll watch what others who know more advise..
    Ta Andy.
     
  3. Yorick

    Yorick Funster

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    5,684
    Location:
    Lanzarote
    It's done about 150,000 miles :)

    Only slipped for a couple of seconds then gripped straight away.
     
Loading...

Share This Page