Tomtom route planning on home PC, possible ?

Discussion in 'GPS Navigation' started by Ridgeway, Mar 17, 2013.

  1. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    I would like to pre-plan some routes at home on my computer and then get these routes on to my Tomtom. Does anyone know a way of doing this ?
     
  2. Geo

    Geo Trader - Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    9,546
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    Mansfield,Notts
    depends on your model
     
  3. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,484
    Likes Received:
    16,967
    Location:
    YO11 2BD
    easy....download TomTom home to your PC.

    on the opening page there is a download button on the right hand side.

    http://www.tomtom.com/services/service.php?id=16



    Note: The following navigation devices do not connect to HOME: GO 800/1000/2000 series, GO LIVE Top Gear edition, Via series, Start 20 series, Start 60, Blue&Me TomTom 2 LIVE, Sony XNV, TomTom Connect.

    Go to tomtom.com/getstarted to download the MyTomTom support application.
     
    Last edited: Mar 17, 2013
  4. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    Go Live 1005
     
  5. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    Yes I tried Tomtonm route planner but whist it allows route planning on your home device you cannot get the plan to the Tomtom device, it only allows you to send the start or destination point.....
     
  6. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,484
    Likes Received:
    16,967
    Location:
    YO11 2BD
    OK, i never use it except as a backup source anyway :Doh:
     
  7. Geo

    Geo Trader - Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    9,546
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    Mansfield,Notts
    Tyre basic (free) will do it for you HERE
    It has a send to tom tom button
    BUT once sent to your tom tom
    Beware
    Last time i used it, a while back, it did not like you going of route, if you did say 50 miles into the trip it would try to get you back to the start again, an absolutely useless traight so i hope the fixed it
     
  8. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    Just looked at Tyre and it's PC only:Sad: will search for another .itn based app that works on a Mac.
     
  9. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    This looks like a possible solution.

    ITNGen
     
  10. talaris

    talaris Read Only Funster

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    25
    Location:
    Cornwall
    You did say PC!!:RollEyes:

    Just run Parallels on your Mac and then Win whatever with that. You can use all PC applications then

    Simples
     
  11. Ridgeway

    Ridgeway Funster

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    854
    Likes Received:
    367
    Location:
    Lausanne
    You're right I should have said Mac. Going to see if this ITNGen works, tried it last night and it seemed OK but it needs a full test.
     
Loading...

Share This Page