Tom Tom Location Settings

Discussion in 'Motorhome Chat' started by The rehctub, May 11, 2015.

  1. The rehctub

    The rehctub Funster

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    18
    Location:
    Luton
    Can anyone help me with location settings on my tom Tom
    On a site for camping it comes up with a typical addres as follows
    (57.654014, -7.439320 ) how would I enter thus address ?
    Regards
    Gordon
     
  2. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,260
    Likes Received:
    34,541
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Using the Latitude Longitude "Navigate to" option.
     
  3. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    4,781
    Location:
    Guisborough
    Hi @gordon where should it be, an island off the west coast of Scotland by any chance.
     
  4. The rehctub

    The rehctub Funster

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    18
    Location:
    Luton
    Could be as we are on south uist
    Just don't know how to put the instruction in to Tom Tom
     
  5. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,484
    Likes Received:
    16,968
    Location:
    YO11 2BD
    What model tomtom ?
     
  6. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    4,781
    Location:
    Guisborough
    Just go to navigate to and then co-ordinates or lat/long different models might use different headings, worked for me on the I-phone app.

    Martin
     
  7. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,484
    Likes Received:
    16,968
    Location:
    YO11 2BD
    Its a tomtom, not an i-phone Using a tomtom app.....

    Some models use a different access mode than others.
     
  8. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    4,781
    Location:
    Guisborough
    I know, that why I said different models use different headings. It's still Tom Tom software though surely. Anyway where does he say what model it is.

    Martin
     
  9. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,484
    Likes Received:
    16,968
    Location:
    YO11 2BD
    One can assume, as he said TomTom and not tomtom app it would be a tomtom unit.

    Agree it is still tomtom software but each model uses the software in a different way....not just the co-ord input type

    The GO50/500/5000 and possibly others use "whole map" then "co-ords" from a list....others have a different input method
     
  10. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    4,781
    Location:
    Guisborough
    I always call my TomTom app just plain old TomTom so didn't make those or any assumptions, but otherwise agree there are different ways and menus for inputting the same thing.
     
    • Like Like x 1
  11. bernardfeay

    bernardfeay Read Only Funster

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    575
    Likes Received:
    825
    Location:
    Bolton
    As others have said you pick the "navigate to" option and then chose long/lad. Be aware that there are 3 ways of entering long/lat. One is degrees/minutes/seconds. The other is degrees and I think decimal minutes. If the numbers you are wanting to enter don't look like the right format then you go into settings menu and pick the correct option. If I remember correctly the first number is North and the minus number means West.
     
  12. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    4,781
    Location:
    Guisborough
    I think @gordon has put something in and got completely lost.
     
  13. DJA

    DJA Funster

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    285
    Likes Received:
    236
    Location:
    Kent
    Hi

    To help anyone with this it is better to know the Tomtom model involved.

    For the older models it is correct to say. Tap "Navigate to" then tap the arrow head on the right edge of the screen and this takes you to another page. Tap Long/Lat and then enter the details you have stated.

    On the new Go Models you do not have a" Navigate to" icon. You tap the 4 dot icon bottom left, Tap Search, Tap the Whole Map icon top Right and then scroll down to the last item which which is Longituede and Latitude. Tap that and then enter the details you have at the top.

    The above should answer your question.

    The Figures you have stated are for a place in the very North West of the Island at Scolpaig
     
    Last edited: May 12, 2015
  14. peterc10

    peterc10 Funster

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    3,214
    Likes Received:
    2,290
    Location:
    Tunbridge Wells
    The coordinates you have written are in decimal degrees, so that is what you want to choose.
     
  15. The rehctub

    The rehctub Funster

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    18
    Location:
    Luton
    Thank you all for your first class help

    Puts motorohome fun tops in my book

    Regards
    Gordon
     
Loading...

Share This Page