Status 530 Tv Aerial

Discussion in 'Tech/Mech General' started by ipearce1, Jul 13, 2009.

  1. ipearce1

    ipearce1 Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    swindon uk
    Hi all, I have been using the above from new and all has been ok untill recently. I think the cable has come loose at the top end as the picture has got worse and if you move the cable at the base of the aerial the reception changes. Does anyone know how to get in to the aerial to re connect? I can not see any way in, many thanks in advance.


    Ian
     
  2. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,478
    Likes Received:
    16,963
    Location:
    YO11 2BD
    the case could be glued/plastic welded during manufacture and its a throwaway item.:cry:
     
  3. alf

    alf Read Only Funster

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Yorkshire
    Status Aerials

    Ian,
    Check the manufactures website Gradeuk.co.uk they are manufacturers of the status aerials and have a repair service I dont know the cost but worth a phone call

    Alf
     
  4. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Hi I have not worked on the ariel on my MH, but i can see its secured to the roof by three screws and sealed round and over the screws with silicone, maybe able to get at the cable if taken off and then resealed if this solves the problem, a friend knocked is off in spain at a garage, reconected the cable and fixed it back on so may be worth a try. Peter:Blush::Blush:
     
  5. ipearce1

    ipearce1 Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    swindon uk
    Thanks Guys !!

    Many thanks you never let me down and so fast !
     
  6. dshague

    dshague Funster

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    904
    Likes Received:
    181
    Location:
    sth yorks
    if you want to remove the aerial ,just unscrew the locking nut inside wardrobe and pull through roof .need to disconnect the white coax cable .on the older type 530 you could get in to connect cable ,don't no about new ones :Eeek:
     
  7. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,478
    Likes Received:
    16,963
    Location:
    YO11 2BD
    depending who fitted it the three screws could just be belt and braces fixing.

    my status 'flying saucer' was screwed but was also glued down with adhesive/sealer when i took it off to fit the solar panel.

    a nightmare to remove all the adhesive and it did mark the roof.:cry:
     
  8. dshague

    dshague Funster

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    904
    Likes Received:
    181
    Location:
    sth yorks
    this is the 530 .is this yours ?
     
Loading...

Share This Page