Satellite didgi box

Discussion in 'Tech/Mech General' started by williamb, May 4, 2014.

  1. williamb

    williamb Read Only Funster

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    14
    Location:
    Lancashire
    Can anyone tell me why I cannot get BBC chanels on my scy sat box anymore. I only seem to be able to get sky news and a couple more channels I do not subscribe just get the free chanels.:Eeek:
     
  2. Phill D

    Phill D

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    4,632
    Location:
    South Wales
    we use a spare sky box without subs and have no encrypted BBC channels no probs ( assuming your in the UK and not South of France ).
    ?
     
  3. callumwa

    callumwa Read Only Funster

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    4,113
    Likes Received:
    4,517
    Location:
    Tyne & Wear, sometimes..
    1st question in reply...

    Where are you at the moment?
     
  4. williamb

    williamb Read Only Funster

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    14
    Location:
    Lancashire
    When I tried to get the channels I was in Leon Spain I have not tried it since.:thumb:
     
  5. vwalan

    vwalan Funster

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    7,594
    Likes Received:
    3,853
    Location:
    roche cornwall
    if abroad just use the diggi tv ,get local stations and use the remote to find other languages . we had english speaking tv just about every where we were this last winter . all over spain .
     
  6. tonka

    tonka Funster Life Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    5,329
    Likes Received:
    7,584
    Location:
    Cannock, Staffs or Benidorm, spain
    You may have moved out the footprint area...
    Could be as simple as that, so I would not mess with it to much, until you try from a new location, prefeable further North...

    Off to look up Leon..:Smile:
     
  7. Vlad The Impaler

    Vlad The Impaler Funster

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    1,610
    Likes Received:
    2,177
    Location:
    Rutland
    Tell us more please!
    Are you saying all you need is a diggi tv and aerial ? How do you change language with the remote,and will it work in France or Germany as well as Spain?




    Vlad
     
  8. TheBig1

    TheBig1 Funster Life Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    7,219
    Likes Received:
    9,600
    Location:
    Dorset
    simple answer is that the satellite has been moved so you struggle to get sky anywhere south of northern france. as for digital terrestrial tv through an aerial, very few are broadcast in english in other countries. certainly not bbc1 etc intended solely for uk reception

    strangely some of the hd channels are available further south on sky as they are sent through another satellite in the same general region of the sky but slightly higher up. plenty has been said about this on other threads dedicated to the problem before and after the satellite move in february
     
  9. callumwa

    callumwa Read Only Funster

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    4,113
    Likes Received:
    4,517
    Location:
    Tyne & Wear, sometimes..
    With the readjustment of the satellites you are now out of the footprint for BBC.

    We lost all the BBC channels from Northern Spain, but the signal on all the Sky channels was much stronger, and some which were weak before came in across all of the Med including down to Sardinia, Sicily and Malta.

    Some you win, some you lose..
     
Loading...

Share This Page