Satellite choices

Discussion in 'Motorhome Chat' started by Red Dragon, Mar 20, 2013.

  1. Red Dragon

    Red Dragon Funster

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    619
    Likes Received:
    1,266
    Location:
    Isle Of Man
    Hi All
    I have a KVH dome and have the choice of setting up (tri-sat) thats 3 satellites into its memory then scanning all FTA CHANNELS into my satellite receiver,so obviousely my first choice would be Astra 2(28.3) but what other satellites would you very knowledgable people suggest and why?
    Many thanks:thumb:
     
  2. Mel

    Mel Funster

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    2,083
    Location:
    De Haan Belgium
    For me astra1 & astra3 but only because i can watch Belgium and Dutch TV.

    So there is a lot of English films on Dutch TV.and i think they are free not sure.

    I dont know what is on Hotbird.


    Mel
     
  3. eddievanbitz

    eddievanbitz Trader - Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,538
    Likes Received:
    10,991
    Location:
    Taunton Somerset
    LOL you have no choice:Wink: The pre loaded satellites are Astra 1 Astra 2 and Hotbird.

    That is if you KVH is a Tri-Sat unit, if it is a UK unit it will automatically seek Astra 2 when turned on.

    It can be changed from UK only to Tri - Sat by any decent KVH dealer (different to retailer :Wink:) as they will have the equipment and hardware to do this for you.

    Astra 1 and Hotbird carry some English speaking content mainly news, weather and current affairs, Eurosport and RTL are popular with people who enjoy sport. RTL for example is often used to watch the Formula One motor racing. The commentary is in German, so mute that and listen to the live commentary of Radio Five Live:thumb:

    Cheers

    Eddie
     
  4. Red Dragon

    Red Dragon Funster

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    619
    Likes Received:
    1,266
    Location:
    Isle Of Man
    Tri-sat

    Many thanks Eddie
    Yes its a tri-sat dome,are you saying that it is restricted to Astra 1/2 and Hotbird only? as the literature says you can add different Sats to its library,or you can, but they dont work:Rofl1:
    And there's me thinking I asked a really smart question,:Rofl1::Rofl1::Rofl1::thumb:
     
  5. eddievanbitz

    eddievanbitz Trader - Funster

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,538
    Likes Received:
    10,991
    Location:
    Taunton Somerset
    You can add different satellites to the library, if you use a programme called "hyper terminal and use a RS-232 connector from your lap top to the RS-232 port on the KVH system.

    At that point you can add the additional satellites should you wish. Be careful though as you'll need to ensure that the digi box your using will support Diseqc on the new satellite you select.

    Frankly though unless you have a burning desire for a specific satellite the pre -loaded three are the best options

    Let me know though if you need more information

    Eddie
     
Loading...

Share This Page