satelite reception

Discussion in 'TV & Satellite' started by rob kinnear, Mar 27, 2011.

  1. rob kinnear

    rob kinnear Read Only Funster

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    175
    Likes Received:
    31
    Location:
    Swansea
    Hi all
    I am sat in Wareham forest and can not get a signal on my satelite ( clear view of sky away from trees ) when I look at signal strength I am on 70% signal quality 0% any ideas what I am doing wrong.
    Great site £98 for a week wifi included.

    Rob
     
  2. Gooney

    Gooney Funster

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    4,759
    Likes Received:
    7,772
    Location:
    Flintshire
    Hi Rob, it's all about perseverance I had a similar problem, I tuned into the direction ok and got some signal strength but no quality, I assumed there had to be some elevation on the dish, after loads of adjustments I found having the dish almost vertical I got the signal I required, (the arm holding the horn already has a degree of elevation) my dish is a maxview and now I use the dish vertical I can usually be on station in a couple of minutes.:thumb:
     
  3. Doddy999

    Doddy999 Read Only Funster

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    13
    Location:
    Exeter Devon
    Exactly the same with me near vertical dish for best reception :Smile:

    Enjoy your stay :thumb:
     
  4. Satandpcguy

    Satandpcguy Funster

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    435
    Likes Received:
    142
    Location:
    Gandia, Valencia, Spain
    The most common issue where people get good strength and no quality and a beeper saying youa re on a satllite is that you are not on the correct satellite.
     
  5. rob kinnear

    rob kinnear Read Only Funster

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    175
    Likes Received:
    31
    Location:
    Swansea
    Result 75% signal strength 65% quality but cannot get bbc1 / bbc2/ and channel 5 everything else working great any ideas ?

    Rob
     
  6. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,467
    Likes Received:
    16,915
    Location:
    YO11 2BD
    you're probably still on the wrong satellite.

    had the same problem this weekend at newark.....just a few degrees to the left and found the ASTRA 2 sat and full programing.

    you could be on HOTBIRD....only a few degrees between them
     
  7. rob kinnear

    rob kinnear Read Only Funster

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    175
    Likes Received:
    31
    Location:
    Swansea
    Full channel line up now I checked with home and I am on the right satelite but the LNB was 1degree off .
    Thanks all

    Rob
     
Loading...

Share This Page