sat dish

Discussion in 'TV & Satellite' started by peter marshall, Jul 27, 2011.

  1. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Hi
    We are looking into buying a sat dish, any idea's on which is the best to pick up our channels out in Spain, around Mercia and Valencia at La.Manga and Benicassim, any body used one out there we normally take a free standing dish but are looking into a fixed dish on top. Pete
     
  2. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,463
    Likes Received:
    16,905
    Location:
    YO11 2BD
    you'll get loads of channels in that area...unfortunately they wont be english :Doh:

    to get a decent reception for uk tv that far down spain you need at least a one meter dish if not bigger.
     
  3. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Thanks John
    The one we normally take is 1.2 meters but free standing, I am looking for a dish that will give us some tv on top, 1 meter automatic will be the best option I think. Pete :thumb:
     
  4. niggle

    niggle Banned - Rule 1

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    806
    Likes Received:
    607
    Location:
    SOUTH AND FRANCE
    :thumb: the new oyster has a full translation package,, aloth its sub titles at the bottom of the pic,and also has local channels :thumb::thumb: talk to oyster sat tec ,,the best ???? they are the sole importers of oyster to the uk and other fitters buy from them www.[B]oystersat[/B]-tech.co.uk/ :thumb::thumb:
     
  5. Satandpcguy

    Satandpcguy Funster

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    435
    Likes Received:
    142
    Location:
    Gandia, Valencia, Spain
    Between Valencia and Murcia even an sky minidish can receive UK TV satellite channels.

    An 80cm dish in that area can receive about 50-75 of the Sky pay package.

    It will also be able to get ITV1, C4 and the "fives", with a working Sky card (ITV1 on 11973 and 12408, and the Irish C4s on 12480)

    But anything less than a 1.8m dish between these areas and you can forget about BBC1,2,3,4,itv2,3,4.

    So not too sure about pappajohn saying no english channels.....

    Dish size required depends on what channel you want...
     
    • Like Like x 1
  6. pappajohn

    pappajohn Funster Life Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    29,463
    Likes Received:
    16,905
    Location:
    YO11 2BD
    thought it too far south to get the north beam on a small dish :Doh:

    and i wouldnt line sky's coffers with my hard earned any way :Wink:
     
  7. Satandpcguy

    Satandpcguy Funster

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    435
    Likes Received:
    142
    Location:
    Gandia, Valencia, Spain
    Depends which north beam you are talking about...and where exactly you are....

    For whatever reason, 2B North beam reception is a lot different to 2A north beam reception.

    For example, I can get ITV1 on 12402 (2B north) and Irish C4s (12480 2b north) 24/7 on my 80cm dish (70kms south of Valencia). Yet a 1.8m dish only just keeps the 2a north beams in 24/7 - sometimes some pixelation at 5pm when they are at their weakest when cloud is about.

    So out of the current 7 satellite beams offering UK TV, (2 on 2a, 2 on 2b, 1 on 2d, and 2 on eurobird 1) I can get 5 beams 24/7. Thats is over half of the available channels.
     
  8. niggle

    niggle Banned - Rule 1

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    806
    Likes Received:
    607
    Location:
    SOUTH AND FRANCE
    :Rofl1::Rofl1: why do you all pay for sky when oyster give,s it free,,its loaded into the sat system for free and not subs to pay for life ???? i cant under stand it why pay when its free,,dont make sence :Rofl1::Rofl1:
     
  9. Satandpcguy

    Satandpcguy Funster

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    435
    Likes Received:
    142
    Location:
    Gandia, Valencia, Spain
    Eh?
    Freesat receivers, a free to air receiver, and a Sky digibox with no card all get the same free to air channels....for free.
    You dont PAY Sky for the free to air satellite channels!
    You only have to pay sky for the PAY channels they offer.
    So, does your Oyster system give you the pay channels for free (like Sky Sports, Discovery)? If so obtaining Pay channels without paying the correct subscription or correct company is illegal.
     
    • Like Like x 1
  10. LA Leisure

    LA Leisure

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Good morning
    Not sure if we are allowed to do this on here but it also depends on the quality and price of the dish. Please take this as help advise and not a sales pitch. If you would like to have a look at our two best selling Satellite sytems and let us know your thoughts- That goes to everyone too.

    :spam: link removed
    :spam: link removed



    Thanks, Ashley

     
  11. Jim

    Jim Ringleader

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    25,845
    Likes Received:
    76,162
    Location:
    Sutton on Sea
    The tale of two traders.

    One logs in most days, using his considerable knowledge to assist funsters. He has no spammy links in his signature but you can reach his website if you click on his name and look at his profile, which you do because he is clearly an expert his name is SatandPCguy.

    The other; ignores the rules, puts two crappy spam links in his signature and jumps on a thread not to help but to sell his products. His name is LA Leisure who is now banned:RollEyes: Bye Bye Mr :spam:
     
    • Like Like x 4
  12. niggle

    niggle Banned - Rule 1

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    806
    Likes Received:
    607
    Location:
    SOUTH AND FRANCE

    Hi i seem to get them all apart from porn from sky,,when i took the m/h to the sat tec people i only got about 100 /200 channels,,all they did was a service and replace a pcb board ,retune the dish /lnb value and retune the system to the t/v all for £50.00 ,,when he was setting up the system via my remote he added so many channells i told him to stop [ cant watch them all ] i even get sky geo and disc,,, and i have not even got a sky box in the m/h :Rofl1:
     
Loading...

Share This Page