Poor Flush On Thetford C200s Toilet

Discussion in 'Hymer' started by scotjimland, Apr 28, 2015.

  1. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    As title..

    the toilet flush is a bit feeble.. hardly goes round the bowl..
    (on the C200S, the flush uses the system water pump which I have just changed.. )

    I read on another thread that it can be a dirty vacuum breaker or solenoid valve.. does anyone know how to access this easily or any other advice how to get my flusher flushing with some enthusiasm.. ?

    tia

    Jim
     
  2. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    sorted..

    as per Jock's advice..thanks mate @JockandRita

    reversed the polarity of pump and the flush is now great..

    so we now have blue to brown and brown to blue .. :rolleyes:
     
    • Like Like x 2
  3. buckby

    buckby

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    213
    Likes Received:
    148
    Location:
    nottinghamshire
    Had the same problem checked the polarity because on a previous motorhome the pump was wired the wrong way round then I changed the pump to the 30 psi version instead of 20 psi plus I think it was the original pump at 7 years old the new one sounds a lot better the shower is a lot better and the toilet flushes all the way around which has never done in the two years we have owned it.
     
    • Like Like x 3
  4. IanS

    IanS

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    14
    Location:
    Glasgow, Glasgow (City of)
    Worked that one out too, after buying a new pump and experimenting with the old one
     
    • Like Like x 2
    • Funny Funny x 1
Loading...

Share This Page