MiFi v Dongle for signal.

Discussion in 'Web Connections' started by JockandRita, Mar 20, 2013.

  1. JockandRita

    JockandRita Funster Life Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    5,663
    Likes Received:
    6,838
    Location:
    Lincs/Cambs border
    Hi all,

    I am unable to get on the internet with my unlocked 3 MiFi E585, when it is displaying the 3G signal only, (5 x bars), and yet if I remove the sim card and place it in my older unlocked 3 Dongle E122, I initially get a WCDMA signal, then get an HSDPA signal as soon as I connect.

    When I first started using the MiFi, I found it to be very good, and it seemed to connect every time, but these past few days away, it has not connected to an HSDPA signal, only a 3G signal, but with no internet. :Sad:

    Surely if it was a bad signal area for HSDPA, then the dongle wouldn't connect, would it?

    I am using a T Mobile sim card (Orange/EE)

    Any ideas please?

    Cheers,

    Jock.
     
  2. tonka

    tonka Funster Life Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    5,339
    Likes Received:
    7,595
    Location:
    Cannock, Staffs or Benidorm, spain
    Silly question but have you set up the APN on the mifi to suit your sim... ?

    Other than that Mine just worked as soon as I got the right APN.. I took the sim out of my vodaphone dongle, did the APN ( changed from when in Moroco) and it logged straight on.... Not used it away from home yet..
     
  3. JockandRita

    JockandRita Funster Life Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    5,663
    Likes Received:
    6,838
    Location:
    Lincs/Cambs border
    Hi Steve,

    Yes, I set up the APN as soon as I got it, and it was working fine at Chester, Uttoxeter, and Ayr. I'll recheck it though. I also had it set up for Auto Connect.

    Cheers,

    Jock.
     
  4. Heyupluv

    Heyupluv Read Only Funster

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    3,862
    Likes Received:
    1,585
    Location:
    France,
    I was just going to suggest the same...APN on the mifi....:thumb:..I have just done three Mifi's all been APN not set to the sim card....all had full signal:thumb:
    have you been changing internet provider.... sim...orange, 3, vodadone....
     
    Last edited: Mar 20, 2013
  5. JockandRita

    JockandRita Funster Life Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    5,663
    Likes Received:
    6,838
    Location:
    Lincs/Cambs border
    No Mel, but I do have 3 x provider's APNs set up for different sim cards.

    I know it's not the lack of an APN, as it comes up as T-Mobile on the screen every time. When it works on HSDPA, it connects to Orange Roaming.

    Cheers,

    Jock.
     
    • Like Like x 1
  6. Heyupluv

    Heyupluv Read Only Funster

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    3,862
    Likes Received:
    1,585
    Location:
    France,
    If it was me Jock I would still just check your mifi APN settings even though it is showing the provider's name T-Mobile.

    http://blog.ruggedandmobile.com/tag/uk-apn-settings/

    http://www.modaco.com/topic/318970-access-point-name-apn-settings-for-uk-mobile-network-providers/

    http://www.tuffphones.co.uk/uk-gprs-and-3g-apn-settings

    ftp://ftp1.digi.com/support/documentation/europeanprovider.pdf
     
  7. JockandRita

    JockandRita Funster Life Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    5,663
    Likes Received:
    6,838
    Location:
    Lincs/Cambs border
    Morning Mel.

    I've just checked, and the APN settings are as per those on the lists for UK T-Mobile.
    The MiFi keeps trying to connect, but can't, and a full 3G signal is showing on the screen, but no "H" for HSDPA.

    Back on the dongle now. :Doh:

    Cheers,

    Jock.
     
    • Like Like x 1
  8. Heyupluv

    Heyupluv Read Only Funster

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    3,862
    Likes Received:
    1,585
    Location:
    France,
    Ok Jock, sorry I can not be of any more help to you:Doh:...good luck...contact your provider:thumb:

    Mel
     
  9. JockandRita

    JockandRita Funster Life Member

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    5,663
    Likes Received:
    6,838
    Location:
    Lincs/Cambs border
    Mel, although I can connect through the dongle, the signal occasionally drops out, so it may well be the lack of a good enough signal for the MiFi.

    Cheers for now,

    Jock.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page