lights

Discussion in 'Motorhome Chat' started by plumber54, Sep 25, 2016.

  1. plumber54

    plumber54 Funster

    Joined:
    Mar 15, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Location:
    loanhead midlothian scotland
    Hi everybody sent van for mot when it came back I cannot get the lights in shower room and above cab bed space to work checked fuses any ideas thanks
     
  2. pyro

    pyro Funster

    Joined:
    May 8, 2016
    Messages:
    764
    Likes Received:
    1,698
    Location:
    silver coast, portugal
    Hi and a belated welcome

    It would help to know what van you have, make, model, etc

    I see you have a Lunar Champ listed on your profile. A601 has a slight problem with wiring. There is a multi connection block located in the wiring loom in the channel below the run of wall cupboards above hob/sink. This was slightly loose and just needed pressing together, could give an intermittent fault.

    There is an article here on the subject, but you have to sign in to see it: www.clubmotorhome.co.uk/forum/14-batteries-and.../2180-faulty-lighting-circuit

     
    Last edited: Sep 25, 2016
  3. PeteH

    PeteH Funster

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,789
    Likes Received:
    2,202
    Location:
    East Yorkshire
    From what you say. I would be looking at any work carried out as result of the MOT, to see if this affected any wiring
    Other than that you may. Have multiple lamp failure possibly due to over voltage and or age. Substituting bulbs would be the way to rule that out. Some switches can be suspect or a displaced connection.

    Pete
     
    • Like Like x 1
  4. plumber54

    plumber54 Funster

    Joined:
    Mar 15, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Location:
    loanhead midlothian scotland
    hi pyro its a fiat ducato champ 2004
     
  5. pyro

    pyro Funster

    Joined:
    May 8, 2016
    Messages:
    764
    Likes Received:
    1,698
    Location:
    silver coast, portugal
    Hi plumber. Though so from your profile. Could be multi connection block located in the wiring loom in the channel below the run of wall cupboards above hob/sink. If slightly loose this just needs pressing together, could give an intermittent fault. Alternatively, look underneath van to see if they dislodged anything when checking handbrake cable, exhaust or in any of the wheel areas. Almost certain to be a loose connector. Possibly worth taking vehicle back to MOT place and telling them, as they will have ramps, lifts or a pit (anything better than using a jack)
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page