Indicator problem

Discussion in 'Motorhome Chat' started by sunboy, Jun 29, 2014.

  1. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Assistance required please. Fiat auto trail Cheyenne 2005.
    Near side indicators are on permanently, I.e. Not flashing. I found the problem this morning, might have been like that all night. Not sure as we are on electric hookup on site.
    No previous indicator problem but we have had two little issues that have occurred over here in France - radio stopped working and rear step alarm no longer sounds when engine has started and step still out. I thought I could sort these two minor problems out when I got home so not too worried about them but need indicator problem sorting.
    Currently just short of Calais and due to travel home Wednesday. Any advice would be most welcome. Cheers in advance. Alan.
     
  2. TheBig1

    TheBig1 Funster Life Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    7,224
    Likes Received:
    9,612
    Location:
    Dorset
    sounds like the flasher relay has failed, but could also be a short circuit
     
  3. Baycott

    Baycott Funster

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    6,315
    Likes Received:
    10,617
    Location:
    East Sussex
    Hi Sunboy,
    Can't shed any light on the indicator problem but I had the same step problem a few months ago.
    It turned out to be a fuse in the fuse block beside the engine battery (split relay system?)
    Hope this helps(y)
    John
     
  4. RS_rob

    RS_rob Funster

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    880
    Likes Received:
    604
    Location:
    Turnford
    Have you tried disconnecting the electric hook up cable & turning off the hab electrics at the main switch aswell as removing the key from the ignition.
     
  5. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Thanks for the info. Followed your recommendations but no joy.
     
  6. RS_rob

    RS_rob Funster

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    880
    Likes Received:
    604
    Location:
    Turnford
    I would systematically go through all the switches as it sounds like a bad earth or cross wired circuit, I had a similar issue the marker lights would glow when outside light was on or an internal light would come on with van lights.
    The problem was after maker lights added by previous owner who put the live on 1 circuit & the earth on another.
     
  7. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
     
  8. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Thanks for the info. Will look at the step problem when we are back in Blighty on Wednesday
     
  9. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Managed to source local auto electrician near Calais and goin to see him tomorrow. Thanks anyway for the info
     
  10. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Cheers. Managed to find where there is a local auto electrician so going to see them first thing tomorrow. Will let u know if I have any joy.
     
  11. RS_rob

    RS_rob Funster

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    880
    Likes Received:
    604
    Location:
    Turnford
    Any Luck ?
     
  12. sunboy

    sunboy

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Location:
    Middlesbrough
    Hi All,thanks for your help and advice its great to know help is at hand when things get tricky.
    The problem was the m/home alarm,I disconnected the battery and then reconnected it, the alarm went off so I disarmed the alarm with the key fob which in turn switched the alarm off,checked my indicator lights which then flashed then went out,problem solved.
    I am not sure what caused the problem might have been the habitation door not shutting correctly ????. No problems since so fingers crossed.
    Once again, cheers guys much appreciated.
    Now a very happy Sunboy.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page