heating /urgent help reqd

Discussion in 'Motorhome Chat' started by JohnM, Nov 30, 2012.

  1. JohnM

    JohnM Read Only Funster

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    651
    Likes Received:
    179
    Location:
    Central Scotland
    Going away tomrrow i hope.The problem is i cant get the truma system to work.Ihave no lights showing on the two dials so cant get it to work on gas or elc i have checked fuse for the heating read manual.Has anyone got advice its a truma combi.
    Thanks guys.:Sad:
     
  2. Brisey

    Brisey Funster Life Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    6,448
    Likes Received:
    7,056
    Location:
    Tropical Bar,Benidorm.
    Hi John, we currently have a similar problem with our Truma Combi. All of a sudden the blown air fan made a loud whirring noise and the whole system went dead. We took the van back to the supplying dealer and they replaced a fuse on the circuit board inside the unit. All was ok for a while but the same problem occuured last week. Upon consulting Truma our dealer is now going to fit a new fan unit, they think the fan is drawing too much current causing the fuse to blow.

    Brisey.
     
  3. Jim

    Jim Ringleader

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    25,861
    Likes Received:
    76,260
    Location:
    Sutton on Sea
    Hi John, is it gas only or electric as well?
     
  4. Scotties

    Scotties Funster Life Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    359
    Likes Received:
    164
    Location:
    Norfolk
    Hi John, is it the combi 4 or 6. Assuming your fuse to the heater is ok the Reset button is under the little cover on the unit, however they had major problems 2007-9 i think with dry joints on the board. Had exactly the same symptoms intermittently and after several attemps to get it sorted here, dropped in at Truma, Germany. They replaced the unit, plus doubled the warranty. Hope yours is something simple, regards Richard
     
    Last edited: Nov 30, 2012
  5. JohnM

    JohnM Read Only Funster

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    651
    Likes Received:
    179
    Location:
    Central Scotland
    Thank you very much for the info iwent back in and checked combi fuse and allso reset button,fuse was ok reset button? difficult to tell if it was triped or not this is the second time this has happend the last time it just started up after a couple of hours as has happend this time.i was in the van and switched the rotary dials of and then back on and hey presto system now working.the boiler is a combi gas &elc 6e i think so i will have a word with truma.Thanks to scotties brisey and jim.:thumb:
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page