got problem with my rv

Discussion in 'American RV's' started by bandit, Jul 21, 2013.

  1. bandit

    bandit Funster

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Messages:
    221
    Likes Received:
    112
    Location:
    Widnes,Cheshire
    Afternoon al,just got back from the Northern show,met plenty of fellow funsters.now the serious problem,as anybody got any idea why my sun voyager,starts okay when cold,there is a humming noise when you accelerate,and when you shut the engine down it wont start again till its cooled down,the engine is running sweet,im trying the rv forums in usa to see if i can get an answer,thx The Bandit:cry:
     
  2. old-mo

    old-mo Funster Extra Special Life Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    12,716
    Likes Received:
    38,612
    Location:
    Dorset
    Sorry cant help....

    But I`m sure if you ask the question on our sister site =
    www.rvoc.co.uk

    Dedicated site for anything American... :thumb:

    You will get an answer,,, not straight away because a lot are away at the moment...

    But worth a try... :thumb:
     
    • Like Like x 1
  3. WynandJean

    WynandJean Funster

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    2,375
    Likes Received:
    1,332
    Location:
    West Midlands
    In the 'good old days' you would use the choke to adjust for cold starting but now they're automatic you have no such control!
    :thumbdown:
    Wyn
     
  4. TheBig1

    TheBig1 Funster Life Member

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    7,219
    Likes Received:
    9,600
    Location:
    Dorset
    sounds like a fuel issue, so may be pump or if you have one the carb. when hot the little fuel in the pipe may be vapourized so starving the engine till it cools

    it really is a case of being hands on with the motor to be able to diagnose properly
     
  5. bandit

    bandit Funster

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Messages:
    221
    Likes Received:
    112
    Location:
    Widnes,Cheshire
    hello Bigone

    Hello,ive just been to my rv,thats parked nr where i live at the moment,they are working on Runcorn bridge so traffic is a nightmare,I will take back to the compound where its parked tomorrow after work.Its been 2hrs to cool down,i started it no problem,kept it running for 10mins,stopped it,waited 10mins and it started no problem.There is nobody round ere want to go near my rv.I might av to run it down to Dave Evans at Cannock.Thanks for your imput,i will let you know the outcome.The Bandit.:thumb:aka Phil
     
    • Like Like x 1
Loading...
Similar Threads
  1. Sarahchris
    Replies:
    2
    Views:
    166

Share This Page