fridge help and advice needed please

Discussion in 'Continental Touring' started by fabweb, May 7, 2009.

  1. fabweb

    fabweb Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    we are in sadnaria at moment ...lovely site
    only getting 4amp on plug in hence the fridge is not working

    i have checked it with generator and it works fine on that, 12v and gas

    so how can i bypass the plug in and stay plug in but use the gas ...we need and would rather use our own supply and have the fridge cold

    thanks for you help

    hymer 694
     
  2. old-mo

    old-mo Funster Extra Special Life Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    12,717
    Likes Received:
    38,630
    Location:
    Dorset
    Please correct me if I am wrong,, but are you saying the site electricis are not man enough to run your fridge?

    If so, does`nt your fridge have separate switches to run it on 240v-12v or gas.

    I am curious.
     
  3. fabweb

    fabweb Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    yes you are right

    i can find a switch to select what kind of power

    its a hymer 694 1993 orginal fridge ...works great but on on plug in
    we have had the same problem at other sites,

    cheers
     
  4. old-mo

    old-mo Funster Extra Special Life Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    12,717
    Likes Received:
    38,630
    Location:
    Dorset
    I have a friend with the same model, but a 1994,, if no one else comes up with a solution I could ask him if you like,, but I cannot get hold of him till this evening,, let me know.
     
  5. scotjimland

    scotjimland Funster Life Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    28,934
    Likes Received:
    25,574
    Location:
    .
    Hi

    You said it worked ok on the genny.. sorry, not disbelieving you but are you absolutely sure ?

    A 4amp supply is more than adequate to run a fridge, the supply voltage may be low, it quite often is on Spanish sites, I've measured it and seen it as low as 200v, but the fridge will still work, albeit not as good..

    If it's not working on the EHU on this site or on others I suspect there is a fault on the fridge on the 230v side of things.

    I don't know how yours is connected, some have a socket at the back you could unplug or maybe it has an ~ MCB you could switch off ? .. failing that it could be physically disconnected .. if you do this ensure the EHU is unplugged and no one can plug it in while you are working on the fridge.. you should be able to gain access through the fridge outside vent cover.

    hth

    Jim
     
  6. Geo

    Geo Trader - Funster

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    9,544
    Likes Received:
    5,596
    Location:
    Mansfield,Notts
    If you know were it is, or can find it by trial and error, pull the fuse for the fridge and it will than revert to gas on its own
    Geo
     
  7. fabweb

    fabweb Read Only Funster

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    cheers

    iill give that a try
     
Loading...

Share This Page